IMG_2038

Την έκθεση «Καταφύγια για την ανθρωπότητα: Προτάσεις για επείγουσα υποδοχή ανθρώπων στη Μεσόγειο» παρουσιάζει το Ερευνητικό Κέντρο MOHA (Μοχάμετ Άλι) την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, στις 7.30 το απόγευμα, στο μουσείο Μοχάμετ Άλι, στην παλιά πόλη της Καβάλας.
Η έκθεση είναι αποτέλεσμα του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε τον Ιανουάριο του 2016 και αφορούσε την κατάθεση σχεδιαστικών και αρχιτεκτονικών προτάσεων για καταφύγια έκτακτης ανάγκης και περιβαλλοντικής προστασίας για ανθρώπους, οι οποίοι φτάνουν στις ακτές της Μεσογείου από χώρες που υποφέρουν από συγκρούσεις και πολιτικές αναταραχές.
Υποβλήθηκε ένα ευρύ φάσμα εργασιών, φοιτητών και ερευνητών, 60 προτάσεις, από 122 αρχιτέκτονες και σχεδιαστές, από 19 χώρες από όλο τον κόσμο (Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο, Δανία, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, Σερβία, Ινδία, Πορτογαλία, Αίγυπτο, Ιράν, Τυνησία, Λίβανο, Ουγγαρία, Ισπανία, Ολλανδία, Ταιβάν, Περού, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής).
Την ημέρα των εγκαινίων θα γίνει και η βράβευση των καλύτερων προτάσεων. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016.

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση κατά της φτώχειας
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση ποιητικής συλλογής