img_5715

Άστραψε και βρόντηξε ο τ. Δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, στο νέο δελτίο τύπου.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ 17-04-2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε περιπέτεια και με κίνδυνο απ’ ένταξης οδηγούν ο κ. Τσομπανόπουλος και οι επιλογές του το έργο της κατασκευής του δικτύου ακαθάρτων Κεραμωτής- Χαϊδευτού το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της κατασκευής του.

ΤΟ ότι η σημερινή διοίκηση του δήμου δεν μπορεί να προγραμματίσει και να υλοποιήσει κανένα έργο είναι πλέον γνωστό και στους πλέον δύσπιστους. ‘Ότι αντιμετώπιζε δυσκολίες στην ολοκλήρωση των έργων επίσης εμφανές, όπως και η δυσκολία να αντιληφθεί την στρατηγική και το ρόλου κάθε έργου που τους κληροδοτήσαμε τα οποία στο σύνολό τους, εντάσσονται σε ένα επιχειρησιακό σχέδιο υποδομών αναγκαίων για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

ΜΕ την απόφαση τους στις 05.04.2017 να φέρουν ως έκτακτο θέμα στην συνεδρίαση της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. την «ΛΥΣΗ» δηλαδή την διάλυση της σύμβασης με την εργολήπτρια κατασκευαστική εταιρεία, ενώ το έργο έχει εκτελεστεί στο 76% (όπως αναφέρουν οι ίδιοι στην απόφασή τους) κατάφεραν να ‘’ ξεπεράσουν τον εαυτό τους’’ αναφερόμενοι στην διάταξη του νόμου(παρ.1 αρθ’62 ν.3669/2008)που αντικαταστάθηκε με το νόμο Ν. 4412/2016 αναγκάζουν την δημοτική επιχείρηση να μπλέξει σε δικαστικές διαδικασίες με πιθανό δυσμενές αποτέλεσμα και απρόβλεπτες οικονομικές συνέπειες στο εγγύς μέλλον.

Επίσης στο σκεπτικό αναφέρουν την απαίτηση – διεκδίκηση 1.182.092,53€ από μέρους της ‘’ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ Α.Τ.Ε.’’ εταιρείας κατασκευής του έργου: ‘’δίκτυα ακαθάρτων Χρυσοχωρίου-Γραβούνας- Ερατεινού’’ ως λόγο διακοπής, γιατί θεωρούν ότι είναι( κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει την νομοθεσία περί Ανωνύμων Εταιρειών και την νομική τους υπόσταση-αυτοτέλεια, άσχετα σε ποιόν Όμιλο ανήκουν ) ίδια με την εταιρεία του έργου: ’’ ΙΝΤΡΑΚΑΤ’’ Α.Ε. που δήλωσε διακοπή εργασιών καθώς τους έχουν απλήρωτους τρείς λογαριασμούς σε σύνολο 1.116.000€ από τον Δεκέμβριο του 2016 και όχι 500.000€ που αναφέρουν στο δελτίο τύπου κ.Τσομπανόπουλου. Αναφέρουν στην απόφαση επίσης ότι οι απαιτήσεις της Εταιρείας για κάθε μέρα καθυστέρησης είναι 4000€ για θετικές ζημιές και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. με οικονομική καταστροφή.

ΣΤΟ δημοτικό συμβούλιο στις 29-03-2017 ο κ. Τσομπανόπουλος μας ενημέρωσε ότι στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα και μετά την συμμετοχή του ιδίου αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων της τεχνικής υπηρεσίας η επιτροπή αρμόδια για την διαιτησία που έκρινε της παραπάνω αναφερόμενες απαιτήσεις της εταιρείας ‘’ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ Α.Τ.Ε’’ «αφού έκρινε τον αντίλογο μας στις αιτιάσεις – αντιρρήσεις μας δικαίωσε». Με όσα ομολογούνται στην απόφαση της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. μάλλον ή δεν κατάλαβαν τι τους έλεγαν στην επιτροπή, ή στο δημοτικό συμβούλιο μας περιγράψανε συνειδητά, πράγματα φανταστικά και ΨΕΥΔΗ΄.

ΤΟ αστείο της υπόθεσης είναι όπως σχετικά αναφέρουν στην απόφασή τους ότι θα δημοπρατήσουν το εναπομείναν έργο περίπου 900.000€ (λέτε να έχουν έτοιμο και τον εργολάβο?) αλλά και ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. θα αποκαταστήσει την άσφαλτο. Και με την αποχέτευση τι γίνεται κύριοι? Αφού διαλύσατε προσπάθειες ετών τώρα έχετε δήθεν λύσεις για όλα? Δεν σας αρκεί που διαλύσατε το έργο παίζεται και με την αντοχή και ανοχή των κατοίκων της Κεραμωτής – Χαϊδευτού που κάνουν φιλότιμες προσπάθειες και ανέχονται την ταλαιπωρία, προς χάριν του αποτελέσματος που περιμένουν από το έργο που εμείς σχεδιάσαμε, διασφαλίσαμε την χρηματοδότηση του και δημοπρατήσαμε ώστε να βελτιώσει την ποιότητα ζωής με την ολοκλήρωση του.
ΟΙ τακτικές – ‘’ακροβατισμοί’’ και οι επιλογές αυτές θα μπορούσαν να είναι σε μερίδα του επιστημονικού κόσμου ίσως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες υπό συνθήκες μελετητικού ενδιαφέροντος, αλλά εδώ μιλάμε για την Κεραμωτή και την τουριστική περίοδο που ξεκινά σε λίγο και αποτελεί τον μοναδικό για τον δήμο οικονομικό πνεύμονα και δεν χωρούν πειραματισμοί που θα είναι επιζήμιοι για τους επαγγελματίες της περιοχής.
Δυστυχώς όπως φαίνεται το έργο με τους χειρισμούς κ.Τσομπανόπουλου μπαίνει σε δικαστικές περιπέτειες που στην καλύτερη των περιπτώσεων σημάνει δύο και πλέον χρόνια καθυστέρηση, χωρίς να υπολογίσουμε τον κίνδυνο απ’ ένταξης του έργου που για τους κατοίκους είναι καταστροφή αλλά και για την δημοτική επιχείρηση Δ.Ε.Υ.Α.Ν. καταλογισμός και χρέωση των χρημάτων που πλήρωσε μέχρι σήμερα η Ε.Υ.Δ.-Ε.Π/Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. για το έργο. Πιθανή απ΄ ένταξη κόστος 3.912.129,91€

ΤΑ μεγάλα έργα και ιδιαίτερα αυτά που είναι καινοτόμα (όπως το συγκεκριμένο που αποτελεί ότι ποιο σύγχρονο υπάρχει στον χώρο των κατασκευών σύστημα ΚΕΝΟΎ –ΑΝΑΡΡΌΦΗΣΗΣ) είναι φυσικό να εμφανίζουν πολλές φορές ζητήματα κατά την κατασκευή που απαιτούν άμεσα αποφάσεις και λύσεις που βρίσκονται γρήγορα όταν υπάρχει διάθεση συνεργασίας που προϋποθέτει καλή προαίρεση και από τα δύο μέρη, ( κατασκευαστές και επιβλέπουσα αρχή Δήμος ) για άμεσες λύσεις σε ωφελεία του έργου.

Πιθανή δικαίωση της Εταιρείας ΠΡΙΣΜΑ Α.Ε. κόστος 1.182.092,53€
‘Όταν όμως όλοι οι κατασκευαστές των μεγάλων έργων του δήμου,( που παρέλαβαν από την διοίκηση κ. Μιχαηλίδη και ανέλαβαν την ολοκλήρωση τους) αντιμετωπίζονται όπως αποδεικνύεται μέχρι σήμερα με καχυποψία λόγω της ιδεοληψίας της σημερινής διοίκησης του δήμου. Όταν φαντάζεται σενάρια και τους θεωρεί ένοχους, αδιαφορώντας του ότι συμμετείχαν σε διαγωνισμούς όπως ο νόμος ορίζει και έγιναν ανάδοχοι των έργων με απόλυτη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και όχι με τον δικό της τρόπο( καθώς οι διαδικασίες που τους προέκριναν είχαν σε όλες της περιπτώσεις της διοίκησης μας την έγκριση όλου του φακέλου από το αρμόδιο τμήμα ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αποφαίνεται για την νομιμότητα των πράξεων πριν την υπογραφή της κάθε σύμβασης) τότε η αποτυχία είναι σίγουρη.
Να θυμηθούμε την ΓΕΩΘΕΡΜΊΑ που δόθηκαν από την σημερινή διοίκηση με ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ οι μισές υποδομές του έργου σε επενδυτικό ‘’ΦΑΝ’’ και μιλούν για επενδυτή με τον οποίο υπέγραψαν σύμβαση για 30 χρόνια χωρίς έγκριση του δημοτικού συμβουλίου και χωρίς να φέρουν στην δημοσιότητα την σύνθεση των μετόχων, γιατί άραγε ? Με τον κίνδυνο να μας υποχρεώσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάση της σύμβασης ( Σ.Λ.Ε.Ε.) να επιστρέψουμε τα 10 εκ. ευρώ που κόστισε το έργο.

Να θυμηθούμε το έργο του κόμβου των ΣΦΑΓΕΙΩΝ όπου βρίσκετε σε εξέλιξη έρευνα από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης με κίνδυνο να απ΄ ενταχθεί το έργο και να μας ζητήσουν την επιστροφή της δαπάνης 900.000€ και σύντομα αναμένεται να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης ?
Να θυμηθούμε την αγωγή που κατέθεσε ο εργολάβος του έργου αποκατάστασης του Χ.Α.Δ.Α. και ζητά 170.000€ αλλά και την καταγγελία του ότι δεν ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση στον παρακείμενο χώρο αρμοδιότητας Δασαρχείου Καβάλας 15 στρεμμάτων ενώ αποτελούσε συμβατική υποχρέωση του έργου και ο Δήμος έκλεισε την σύμβαση επιστρέφοντας το ποσό στην αρχή χρηματοδότησης εντελώς απαράδεκτα?
Να θυμηθούμε την εμπλοκή στο έργο βιοκλιματικά σχολεία όπου η διεκδίκηση του έργου εγκατάσταση των Φώτο βολταϊκών πάνελ προϋπολογισμού 85.000€ από δύο εταιρείες πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία προσφυγής της μίας εκ των δύο η βιασύνη να υπογράψουν σύμβαση εκτέλεσης του έργου, με την πρώτη η οποία εκτέλεσε και το έργο και αφού ολοκλήρωσε το φυσικό αντικείμενο της προχώρησαν και στην πληρωμή. Η επιτροπή όμως του άρθρου 152 κατά την κρίση της παραπάνω προσφυγής δικαίωσε την δεύτερη και ακύρωσε την απόφαση της κήρυξης του αναδόχου με αποτέλεσμα να τρέχουν στο δήμο με δικαστικές προσφυγές αμφίβολου αποτελέσματος να θεραπεύσουν ένα ζήτημα που δεν θα υπήρχε εάν απλά περίμεναν να ολοκληρωθούν οι αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων για τις προσφυγές .Πιθανός καταλογισμός στα μέλη της οικονομικής επιτροπής 85.000€.

Να θυμηθούμε της θεωρίες για διαφάνεια και νομιμότητα όταν έφεραν στο συμβούλιο της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε. του δήμου πριν λίγες ημέρες προς ψήφιση τον ισολογισμό του 2016 και στην απορία του μοναδικού συμβούλου της αντιπολίτευσης κ.Ζυγούλα εάν ψηφίσαν τον ισολογισμό του έτους 2015 και εάν έγινε η προβλεπόμενη γενική συνέλευση των μετόχων, γιατί δεν προσεκλήθη, πράγμα που καθιστά ακύρωση της πράξης και μη αποδοχή των πράξεων της εταιρείας απάντησαν ότι τον ξέχασαν και η πρόσκληση έγινε στις 30.04.2016. Ανατρέχοντας στο ημερολόγιο η συγκεκριμένη ημέρα ήταν το Μεγάλο Σαββατο.

Να θυμηθούμε της επιτροπές Α΄βαθμιας και β΄Βάθμιας εκπαίδευσης που έφεραν προς ψήφιση τους απολογισμούς χωρίς να επιδείξουν αν και ζητήθηκαν οι συγκεντρωτικές καταστάσεις πληρωμών κατά ημερομηνία και προμηθευτή ή κάτι που να αποδεικνύει την ορθότητα των αποτελεσμάτων τους τα χρηματικά υπόλοιπα είτε με την μορφή της κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό είτε με την επίδειξη του ποσού εις χείρας των προέδρων αλλά και την άρνηση να απαντήσουν πόσα οφείλουν και σε ποιους η κάθε επιτροπή. Για το θέμα θα έχουμε συνέχεια όπως φαίνεται εκ της διαδικασίας. Όσο δε για το θέμα του σχολείου της Γραβούνας με τον τρόπο που αντιμετώπισαν το ζήτημα, η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης στην οποία θα λογοδοτήσουν τα μέλη της Α΄ Βαθμιας επιτροπής.

Τέλος να θυμηθούμε της απευθείας αναθέσεις, της καταχρηστικές και παράνομες συμβάσεις στην Αναπτυξιακή Α.Ε. της αναθέσεις σε έξω θεσμικούς παραγοντίσκους πέρα από κάθε δεοντολογία που όταν δεν λασπολογούν, γίνονται οι εντολοδόχοι να ρυθμίζουν θέματα με συναλλασσόμενους δημότες και μη και να ομιλούν εξ ονόματος της διοίκησης χωρίς να έχουν καμία νόμιμη διαπίστευση αλλά μόνο περίσσιο θράσος.

Με ολοκλήρωση της λογικής του παράλογου, όπου κύριος με την ιδιότητα του υποψηφίου συμβούλου στο ψηφοδέλτιο του κυρίου τμητού της νομιμότητας απαιτούσε από τον εκλεγμένο Πρόεδρο – Εκπρόσωπο της να καταθέσει στεφάνη στην επέτειο της Εθνικής Εορτής όπως δήλωνε, ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής, ΑΝΑΓΚΆΖΟΝΤΑΣ μας να ΑΝΦΩΝΉΣΟΥΜΕ

ΕΛΕΟΣ! ΕΛΕΟΣ! ΕΛΕΟΣ.

Προηγούμενο άρθροΣτην τελική ευθεία για τις εξετάσεις οι μαθητές – Το χρονοδιάγραμμα και οι αλλαγές
Επόμενο άρθροΠρος υλοποίηση το πρόγραμμα της Λίστας Χειρουργείων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας