Χθες αργά το βράδυ κάτοικος του Βύρωνα μετέφερε στο Νοσοκομείο άστεγο. Ο άστεγος συνήθιζε να διανυκτερεύει σε παιδική χαρά στην ίδια συνοικία ενω χθες βράδυ υπήρξαν φωτογραφίες στο διαδίκτυο που έδειχναν άλλον άστεγο να κοιμάται στα σκαλιά της εισόδου του ταχυδρομείου.

Το ρεπορτάζ πριν τις δύο προαναφερθείσες εξελίξεις ανέφερε:

Έπειτα από ενημέρωση πολιτών, διαπιστώσαμε ότι πραγματικά ένας άνδρας βρίσκεται τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες σε παιδική χαρά της περιοχής του Βύρωνα. Πρόκειται για άστεγο αλλοδαπό που κάθε βράδυ μετακινείται σε άγνωστο σημείο όπου και διανυκτερεύει.

Ο συγκεκριμένος άστεγος άνδρας βρίσκεται στην εν λόγω περιοχή εδώ και αρκετές εβδομάδες. Έχουν ενημερωθεί σχετικά η Ελληνική Αστυνομία και ο Δήμος Καβάλας, του έχει προσφερθεί στέγη( μάλλον στο νοσοκομείο) ωστόσο ο ίδιος φέρεται να έχει αρνηθεί τη συγκεκριμένη βοήθεια.

Η αντιδήμαρχος Μαρία Φραντζεσκάκη στην οποία απευθυνθήκαμε, διευκρίνισε ότι υπάρχουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις άστεγων οι οποίοι αρνούνται βοήθεια από το κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση, ακόμη και τώρα που ο καιρός επιδεινώνεται. Μας μίλησε για περιστατικό άστεγου, ο οποίος κοιμάται τα βράδια μέσα σε αυτοκίνητο, ενώ υπάρχει ένας ακόμη άστεγος που το βράδυ στρώνει και κοιμάται στο έδαφος, στο περίπτερο που πλέον δε λειτουργεί πια στην περιοχή της Ραψάνης (φωτογραφία).

Υπάρχουν ανάλογα περιστατικά όπου οι άστεγοι αρνούνται την οποιαδήποτε βοήθεια, σημείωσε η Μαρία Φραντζεσκάκη. Στην περίπτωση του άστεγου αλλοδαπού της συνοικίας του Βύρωνα υπάρχουν μαρτυρίες περιοίκων, οι οποίοι επίσης του πρόσφεραν ως βοήθεια τη λύση του νοσοκομείου, εκείνος ωστόσο αρνήθηκε.

Χθες η Μαρία Φραντζεσκάκη συνεργάστηκε με τον πρόεδρος της Δημοτικής – Κοινωνικής ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Δημοσθένη Τουλκίδη, προκειμένου τις επόμενες ημέρες που αναμένεται τσουχτερό κρύο να τεθούν στη διάθεση του κοινού θερμαινόμενες αίθουσες, κατά πάσα πιθανότητα στους χώρους των ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΚαι άλλες φωτογραφίες απο την χιονισμένη Νικήσιανη-video
Επόμενο άρθροΧιόνια στην Ανατολική Μακεδονία -Χωρις προβλήματα η κυκλοφορία των ΙΧ – 50 αποκλεισμένα άτομα χθες στο χιονοδρομικό κέντρο ΦΑΛΑΚΡΟ