Συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο του δήμου Καβάλλας είχαν μέλη της Πρωτοβουλίας Φιλίππων, στο περιθώριο των κινητοποιήσεων στον Αμυγδαλεώνα το πρωί της Κυριακής, 24 Μαρτίου 2019.

Στη συζήτηση που έγινε ο κ. Άρης Βέρρος ξεκαθάρισε τη στάση που θα κρατήσει, ως δήμαρχος, την επόμενη αναλήψεως των καθηκόντων του για το θέμα της επανασύστασης του δήμου Φιλίππων.

Ο κ. Άρης Βέρρος, υπενθύμισε στα μέλη της Πρωτοβουλίας Φιλίππων, πως ήταν και παραμένει, σταθερά υπέρ της μη επανασύστασης του Δήμου Φιλίππων, καθώς είναι υπέρμαχος των μεγάλων δήμων. Τόνισε όμως πως αυτό αποτελεί απλά μια προσωπική του άποψη, αν οι κάτοικοι των Φιλίππων, μέσα από τοπικές συνελεύσεις ή ακόμα και δημοψήφισμα, αποφασίσουν την επανασύσταση του Δήμου Φιλίππων, ο ίδιος, ως δήμαρχος, θα σταθεί αρωγός!

Όχι μόνο μας τόνισε, αλλά μας ζήτησε να γράψουμε, πως αυτό δεν είναι προϊόν προσωπικής του ιδεοληψίας ή στάσης ζωής. Το προβλέπει ξεκάθαρα ο «Κλεισθένης» και ο κάθε δήμαρχος οφείλει να συμμορφώνεται στις αποφάσεις των τοπικών συνελεύσεων. Από ανέφερε χαρακτηριστικά: « το προέβλεπε και Καλλικράτης, αλλά ο Κλεισθένης είναι σαφέστατος σχετικά με αυτό. Δεν κάνω καμία χάρη στους κατοίκους των Φιλίππων, ο νόμος το αναφέρει ρητά. Άλλωστε, προσωπικά είμαι αντίθετος με μια τέτοια προοπτική, όχι μόνο για τον Δήμο Φιλίππων, αλλά γενικότερα.

Πιστεύω πως οι μικροί δήμοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών. Αν ήθελα να καλοπιάσω, προεκλογικά, τους κατοίκους των Φιλίππων δεν θα ανέφερα τις απόψεις μου». Η απάντηση των μελών της Πρωτοβουλίας Φιλίππων ήταν πως και ο δήμος Καβάλλας που είναι μεγάλος ( πληθυσμιακά ) κανένα πρόβλημα δεν έλυσε και καμία ανάγκη δεν εξυπηρέτησε, ποτέ! Άλλωστε οι δύο αυτοί παράγοντες είναι μέρος μόνο των επιχειρημάτων υπέρ της ανασύστασης του Δήμου Φιλίππων.

Πηγή:protovouliafilippon.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΣυντάξεις: Ποιοι βγαίνουν μέσα στο 2019 – Τα όρια ηλικίας και οι προϋποθέσεις
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη στην Καβάλα 16χρονος ο οποίος προωθούσε μη νόμιμους μετανάστες