Αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Δομή προσφύγων και μεταναστών Ασημακοπούλου. Ο Διοικητής της κ. Ρέμμος σημείωσε ότι αναμένουν εντολές.

Ο κ. Ρέμμος ανέφερε ότι “Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί σε 4 κιτ των νησιών και σε άλλες τρεις δομές στην υπόλοιπη Περιφέρεια, στην ηπειρωτική Ελλάδα, οπότε πιστεύουμε ότι μέσα εβδομάδα, θα πάρουμε σαφείς οδηγίες για το πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και σε εμάς.

Λογικά εκτός από αυτούς που έχουν νοσήσει και είναι 270 άτομα έχουμε 190 ενήλικες που δεν έχουν νοσήσει και θα δούμε και τι άλλες οδηγίες που θα μας δοθούν για τους κάτω των 18 ετών οπότε θα ξέρουμε πόσοι θα εμβολιασθούν.

Αυτό το οποίο στην ουσία υπενθυμίζεται σε όλους είναι ότι όλα θα γίνουν σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και με βάση αυτά που θα μας πει το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και αυτό που στην ουσία έχει βγάλει από την πανδημία που βιώσαμε μέσα στη δομή, το προηγούμενο διάστημα.

Σε γενικές γραμμές η δομή πάει καλά. Απλά προσπαθούμε να κάνουμε μια ομαδική δουλειά. Δέχομαι ότι όλα πρέπει να γίνουν προς όφελος όλων και δη των εργαζομένων της δομής.

Εκ των πραγμάτων είναι ένα δύσκολο αντικείμενο και πάρα πολύ συναισθηματική φόρτιση υπάρχει και στην περιοχή αλλά και γενικότερα και στην τοπική κοινωνία.

Το επόμενο διάστημα θα δούμε και την αναδιοργάνωση της δομής μια και θα μειωθεί πληθυσμιακά και με βάση τις εξαγγελίες του υπουργού ενώ θα μειωθεί και χωροταξικά δίδοντας και την ευκαιρία και στις γειτονικές περιοχές να ανασάνουν λίγο από την ασφυκτική πίεση των τελευταίων χρόνω픨.

ΤΑ ΑΤΟΜΑ

Αυτή την στιγμή 890 άτομα φιλοξενούνται στη δομή και πολλοί περιμένουν διαβατήρια και ταυτότητες για να φύγουν στο εξωτερικό. “Ευχαριστώ πολύ τη γειτονιά που έκανε υπομονή τόσο καιρό και ελπίζω σύντομα εκεί γύρω στον Σεπτέμβριο και με βάση τις εξαγγελίες του Δήμου να ξεκινήσουν οι εργασίες ώστε να έχουμε περίφραξη που στην ουσία θα φέρει και βέλτιστη χρίση των πόρων μια και τα χρήματα δεν είναι άπειρα, οπότε πρέπει να βρούμε τον τρόπο να κάνουμε την καλύτερη δυνατή διαχείριση και οικονομία” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΓιατί ο ανασχηματισμός δεν θα «πειράξει» την Πελώνη – Κικίλιας και Πιερρακάκης στο μπλοκάκι του Μητσοτάκη
Επόμενο άρθροΣωτηρης Παπαδοπουλος: Το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας είναι μια υπόθεση που πονάει