keramoti37-604x322

Δημοσιεύτηκε τις προηγούμενες ημέρες στην εφημερίδα της Κυβέρνησης απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης με την οποία ανακαλείται προηγούμενη απόφαση του ιδίου σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στο λιμάνι της Κεραμωτής. Η ανάκληση της απόφασης σημαίνει ότι παύει να ισχύει η απαγόρευση, η οποία αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νέστου. Κατά συνέπεια λήγει πρόωρα το θέμα της κίνησης μεγάλων φορτηγών προς τη Θάσο αφού αυτά θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο λιμάνι ακόμη και στους Καλοκαιρινούς μήνες. Κατά της αρχικής απόφασης για την απαγόρευση της κίνησης των φορτηγών στην Κεραμωτή είχαν προσφύγει ο Δήμος Θάσου, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου, ναυτιλιακές εταιρίες. Το Λιμεναρχείο ουσιαστικά είχε υποστηρίξει την ανάκληση της απόφασης αφού με έγγραφο του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες σημείωσε ότι δεν υπάρχει εγκεκριμένο δρομολόγιο από το λιμάνι των Ελευθερών προς τη Θάσο, εκτός από τα ειδικά δρομολόγια που μεταφέρουν οχήματα μεταφοράς καυσίμων.

Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης σημειώνει στην απόφαση του ότι επί της απόφασης απαγόρευσης κίνησης μεγάλων φορτηγών στην Κεραμωτή ανέκυψαν ζητήματα εφικτότητας άμεσης εφαρμογής της. Παρατηρεί επίσης ότι αν εφαρμόζονταν η απόφαση, δεν υπήρχαν εναλλακτικά δρομολόγια πλοίων προς τη Θάσο για την εξυπηρέτηση των φορτηγών που δεν θα μπορούσαν να προσεγγίσουν το λιμάνι της Κεραμωτής. Τέλος η απόφαση ανάκλησης διαπιστώνει κενά στην κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου Νέστου, στην οποία στηρίχθηκε η πρώτη απόφαση για την απαγόρευση κίνησης των φορτηγών. Ο Δήμος Νέστου έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στο Υπουργείο Υποδομών μέσα σε διάστημα 30 ημερών.

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης η απόφαση της διοίκησης της ΔΕΥΑ Καβάλας που περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας της.

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώθηκε η παρέλαση για την επέτειο του «ΟΧΙ»
Επόμενο άρθροΠαρελθόν ο Λούκα Μίτροβιτς από την Energean Kavala BC