Πρωτοβουλίες βοήθειας της μικρής Ιωάννας, η οποία εμφάνισε ρετινοβλάστωμα και στα δύο της μάτια, έχει αναλάβει ο δήμος Παγγαίου.

Το ρετινοβλάστωμα είναι ένας όγκος της παιδικής ηλικίας που αναπτύσσεται στον αμφιβληστροειδή και η μικρή Ιωάννα χρειάζεται ανά 15 ημέρες να ταξιδεύει για θεραπεία στην Σιένα της Ιταλίας με τους γονείς της.

Ο Δήμος Παγγαίου έχει εκδώσει κουπόνια αξίας 2 ευρώ προς ενίσχυση του παιδιού και αναπτύσσει διάφορες δράσεις στην κατεύθυνση αυτή.

Η μικρή Ιωάννα εμφάνισε ρετινοβλάστωμα και στα δύο της ματάκια στην ηλικία των δύο μηνών.

Το ρετινοβλάστωμα εμφανίζεται συνήθως στην νεογνική, βρεφική και νηπιακή ηλικία μέχρι την ηλικία των πέντε χρονών.

Η συχνότητα εμφάνισης του είναι 1 σε 15.000 – 20.000 γεννήσεις παιδιών. Η μικρή Ιωάννα είναι σήμερα ενός έτους. Ήδη έχει χάσει το ένα ματάκι της και γίνονται προσπάθειες με τακτικότατες επισκέψεις και θεραπείες στο εξωτερικό ώστε να σωθεί το άλλο ματάκι της.

Στον αγώνα αυτό της μικρής Ιωάννας και της οικογένειάς της ανέλαβαν πρωτοβουλίες ο Δήμος Παγγαίου, η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως και πολλοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου.

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Δήμου Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης ανέφερε πως σε μια πρώτη δράση διοργανώνεται φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των Παλαιμάχων του Ορφέα Ελευθερούπολης και των παλαιμάχων του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Γήπεδο Ελευθερούπολης.

Στον αγώνα θα παραβρεθούν παλιές δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων ο Κώστας Αϊδινίου, ο Λάκης Παπαϊωάννου, ο Σάββας Κωφίδης κ.α. Κυκλοφορούν κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα αξίας 2 ευρώ.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη του αγώνα ζωής της μικρής Ιωάννας.

Τα σημεία που μπορείτε να προμηθεύεστε τα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης

είναι τα εξής:

Ελευθερούπολη: DONNA MAX, VODOFONE, STUDIO ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ, Κ.Α.Π.Η

Καβάλα: WIND, LA COQUETTE

Δράμα: NEGOZIO SHOES, ALPHA NEWS 95,5

Νέα Πέραμος: LA COQUETTE

Νικήσιανη: Κ.Α.Π.Η

Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη για τις εργασίες κατασκευής πλευρικών διοδίων στα Άσπρα Χώματα και στον κόμβο της Γαληψού
Επόμενο άρθρο1ο Βραβείο έλαβε το Γενικό Λύκειο Λιμένα στον Διαγωνισμό τραγουδιού «Αστέρι της Ευχής»