%ce%ba%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82-800x445

Έλλειψη σε φαρμακοποιούς  έχει το Νοσοκομείο Καβάλας όπως παραδέχθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Ξενοφών Κροκίδης με αφορμή το πρόσφατο συμβάν με κάτοικο του Παληού Καβάλας που δαγκώθηκε από οχιά. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αλλά ενώ υπήρχε αντιοφικός ορός δεν βρέθηκε λόγω του ότι ο φαρμακοποιός ήταν εκτός βάρδιας  και έτσι ο  τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης….

Ο κ. Κορικήδης σχολίασε αρχικά ότι «Τις τελευταίες ημέρες έγινε χαμός στα τοπικά ΜΜΕ. Πράγματι ήρθε το προπερασμένο Σάββατο ένας συμπολίτης μας που είπε ότι τον τσίμπησε οχιά και οι γιατροί με βάση τις κλινικές ενδείξεις χρειάσθηκε να χρησιμοποιήσουν ορό. Το νοσοκομείο δεν είχε διαθέσιμο αυτό το σκεύασμα. Έτσι και χρειάσθηκε να διακομισθεί ο άνθρωπος στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, εκεί όπου έγιναν όλες οι απαραίτητες εργασίες για την θεραπεία του.

Εδώ υπάρχει θέμα με τον ορό και το κάθε νοσοκομείο πρέπει να έχει αυτόν τον ορό που σημειωτέον δεν γίνεται σε όλους τους ασθενείς που έρχονται και αναφέρουν ένα τσίμπημα από κάποιο φίδι.

Ακόμη και αυτοί που ξέρουν καλά ότι τους τσίμπησε οχιά δεν δέχονται τον ορό απευθείας. Ο ασθενής εισάγεται στο νοσοκομείο, ελέγχονται οι κλινικές του ενδείξεις και τα συμπτώματα του και τότε μόνο εφόσον χτυπήσει καμπανάκι τότε μπαίνει ο ορός».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

Πρόσθεσε δε πως «Και να πω ότι ο ορός είναι πολύ σημαντικό φάρμακο. Γίνεται υπό ετοιμότητα αδρεναλίνης, άρα χρειάζεται παρακολούθηση μέσα σε συγκεκριμένο περιβάλλον. Ειπώθηκαν διάφορα για την φαρμακοποιό του νοσοκομείου. Εμείς ως  Ιατρικός Σύλλογος εδώ και καιρό έχουμε εντοπίσει το πρόβλημα και το γνωρίζει και η διοίκηση του Νοσοκομείου  μια και έχουμε θέμα με το φαρμακείο του νοσοκομείου.

Αυτή την στιγμή έχουμε μόνο μια φαρμακοποιό που είναι και η διευθύντρια ενώ από τον κανονισμό του 2012 ακόμη θα έπρεπε να έχουμε 6 φαρμακοποιούς,  διότι με βάση  τον κανονισμό μας οφείλονται άτομα για το Φαρμανκείο. Και όμως έχουμε δύο άτομα και μας βοηθούν άλλες υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Άρα το νοσοκομείο που εξυπηρετεί 400 κλίνες, τμήματα με ιδιαιτερότητα, όπως οι Παθολογικές, η  ΜΕΘ, η Ρευματολογική Κλινική,  χρειάζεται άμεσα ενίσχυση με έμψυχο προσωπικό, το οποίο ακούει στο όνομα φαρμακοποιός και υπόλοιπο βοηθητικό προσωπικό. Έτσι το έργο που πρέπει να επιτελέσει αυτό το διατομεακό τμήματα θα επιτελεσθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο Άρα το πρόβλημα είναι υπαρκτό και με αφορμή αυτό το θέμα πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας και να ενισχύσουμε το φαρμακείο του Νοσοκομείου Καβάλας».

Προηγούμενο άρθροΚαταγγελία του Σωματείου Οικοδόμων Καβάλας για απαγόρευση συνδικαλιστικής δράσης
Επόμενο άρθροΚ. Σιμιτσής: Ο Δήμος Καβάλας χρειάζεται όραμα και θέληση για την υλοποίησή του