Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των εναέριων και επίγειων δυνάμεων, για τη φωτιά που είναι σε εξέλιξη στα Κοίνυρα της Θάσου, στην περιοχή Παράδεισος, στα νότια του νησιού.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, σε μια από τις ομορφότερες περιοχές του κατάφυτου νησιού, γεγονός που έχει κινητοποιήσει ολόκληρο το μηχανισμό της Θάσου, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Από νωρίς τα πρωί γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού από δυο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, ενώ όπως έγινε γνωστό, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, πλέον επιχειρούν συνολικά 56 πυροσβέστες με 25 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο, 2 αεροσκάφη και 2 Πετζετέλ.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην #πυρκαγιά της περιοχής Κοίνυρα Θάσου. Συνολικά κινητοποιήθηκαν 56 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 17 πυροσβέστες, 1 Ε/Π, 2 Α/Φ και 2 PZL.

Ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Χατζηεμμανουήλ μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υπογράμμισε ότι γίνονται προσπάθειες να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς, ώστε να μην προχωρήσει σε πιο δύσβατες περιοχές, ενώ τόνισε ότι δεν κινδυνεύει ο οικισμός.

Πηγη:newsit.gr