%ce%bd%ce%b5%ce%b1-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85-1

Δυστυχώς η ανοχή και η υπομονή εξαντλήθηκε σε όλο το μήκος και πλάτος στην Επαρχία Νέστου με τις επιλογές που λαμβάνονται τόσο από πλευράς κυβέρνησης καθώς και σε δημοτικό επίπεδο.

Επιλογές που αφορούν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Νέστου.

Επισημαίνονται τα παρακάτω θέματα τα οποία άμεσα πρέπει να ληφθούν υπόψη από τον υπεύθυνο ανεύθυνό κρατικό μηχανισμό της  εξουσίας:

Αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ που ακόμη εκκρεμούν για τα ορεινά του δήμου Νέστου.

Γιατί κωλυσιεργείτε;

Αντιχαλαζική προστασία του Δήμου  πολλά λέγονται, άλλα έργα μηδέν για τον αγρότη της Επαρχίας Νέστου που παραμένει αβοήθητος στο μένος των καιρικών συνθηκών.

Γιατί κωλυσιεργείτε;

 

Ορεινό

Ανύπαρκτες υπηρεσίες διαδικτύου σε όλο σχεδόν το ορεινό δίκτυο του Νέστου παρόλο φυσικά που πολλοί έχουν διατυμπανίσει ότι έχουν λύσει το πρόβλημά.

Βελτίωση του οδικού δικτύου στα ορεινά του δήμου Νέστου και κατάρτιση επιχειρησιακού σχεδίου αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, διότι ουδείς έχει το δικαίωμα να παίζει με την περιουσία του δημότη  που καθημερινά αγωνίζεται για να προστατεύσει το βιός του.

Η τουριστική αξιοποίηση του ορεινού όγκου του Νέστου δεν υφίσταται διότι τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Γιατί κωλυσιεργείτε;

 

Θέματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Νέστου.

Είναι ανεπίτρεπτο εν έτη 2017 να υπάρχουν κοντέινερ σε δημοτικό σχολείο στο δήμο Νέστου και άπαντες να δηλώνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα σε σχολικές εγκαταστάσεις στον Δήμο. Το θέμα το οποίο έπρεπε να είναι προς συζήτηση είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών  κτηρίων και όχι η ύπαρξη κοντέινερ.

Γιατί κωλυσιεργείτε;

 

Οδικό δίκτυο πόλης.

Τα ελάχιστα χιλιόμετρα που ρίχτηκαν μέσα στην πόλη δεν βοήθησαν την βελτίωση του οδικού δικτύου, τεράστιες παγίδες εγκυμονούν κινδύνους για τους δημότες του Νέστου.

Γιατί κωλυσιεργείτε;

 

Κέντρο υγείας Χρυσούπολης

Τα προβλήματα σε προσωπικό και υλικά θέσεως παραμένουν για το κέντρο υγείας της πόλης μας. Επιβάλετε  να δοθεί λύση  άμεσα στις υγειονομικές παροχές.

Αγροτικό ιατρείο Κεραμωτής

Άμεση ενίσχυση του αγροτικού ιατρείου Κεραμωτής προκειμένου να υποδεχθεί  τους χιλιάδες τουρίστες που θα διέλθουν από την πόλη μας με προορισμό την Κεραμωτή και συνέχεια για αρκετούς εξ’ αυτών τη ν. Θάσο

Γιατί κωλυσιεργείτε;

 

Τεχνικό γραφείο υποκαταστήματος Δ.Ε.Η. Χρυσούπολης.

Δυστυχώς ακόμη μία υπηρεσία έκλεισε στο Δήμο Νέστου και αναφερόμαστε στο τεχνικό γραφείο της Δ.Ε.Η. το οποίο είχε την ευθύνη της αποκατάστασης  βλαβών για όλη την επαρχία Νέστου.

Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέστου της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν συμφωνεί με την ενέργεια αυτή και θα εργαστεί με όλες της τις δυνάμεις για την επιστροφή του γραφείου στην Χρυσούπολη .

 

Γεωθερμικό πεδίο Νέστου .

Μελέτη και αξιοποίηση του χώρου με κατεύθυνση την αρχική σκέψη δημιουργίας αυτού η οποία ήταν η αγροτική χρήση και όχι άλλη μορφή εκμετάλλευσης του χώρου.

Ορθή ενημέρωση των αγροτών και ενίσχυση με ευρωπαϊκά προγράμματα προκειμένου να γίνει αξιοποίηση της γεωθερμίας από τους αγρότες μας.

Γιατί κωλυσιεργείτε;

 

Αξιοποίηση της παραποτάμιας περιοχής του Νέστου.

Δυστυχώς εδώ και δεκαετίες η κατάσταση που επικρατεί είναι ανεπίτρεπτη. Ο χώρος ενδείκνυται για τουριστική αξιοποίηση κάτι που φυσικά δεν υπάρχει και παραμένει σε πρωτόγονη κατάσταση. Επιβάλλεται να στρέψουμε τα βλέμματα μας και ανατολικά στο ποτάμι το οποίο είναι ένας πραγματικά ανεκμετάλλευτος θησαυρός.

Στο τελευταίο στάδιο βρίσκονται οι προσπάθειες για ένταξη στο πρόγραμμα Man and Biosphere (Άνθρωπος και Βιόσφαιρα) της UNESCO, ενεργοποιηθείτε σοβαρά προς την κατεύθυνση αυτή.

Μην κωλυσιεργείτε.

Διόδια

Σταματήστε επιτέλους τους ανεύθυνους και ερασιτεχνικούς χειρισμούς που αποτέλεσμα έχουν να φυτρώνουν διόδια παντού με την ανοχή των κυβερνητικών παραγόντων. Ευχόμαστε να μην δούμε ποτέ διόδια παράπλευρα στη Χρυσούπολη διότι αυτό θα ήταν μεγάλο τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής του Νέστου.

 

Καταπολέμηση κουνουπιών 2017-2018

Απαράδεκτη και ελλιπέστατη η φετινή καταπολέμηση κουνουπιών σε όλη την Επαρχία Νέστου διότι, αν και Ιούνιος 2017 δεν έχει εγκριθεί ακόμη το νέο πρόγραμμα ψεκασμού με αποτέλεσμα η προστασία των δημοτών  να κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ελέγχου.

Γιατί κωλυσιεργείτε;

 

Καταθέτουμε το παραπάνω κείμενο ως πλάνο εργασίας για όλους όσους ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου μας.

Εμείς επανερχόμαστε και δηλώνουμε ότι τα θέματα που προαναφέρθηκαν και άλλα τόσα που υπάρχουν και αφορούν  τους δημότες του Νέστου είναι για μας θέματα προτεραιότητας στα οποία θα εργαστούμε για την επίλυση αυτών.

Πολλά εξ αυτών θα τα δείτε σύντομα στο ελληνικό κοινοβούλιο και περιμένουμε πραγματικά να δούμε και την στάση των βουλευτών της παράταξης  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που δείχνουν να έχουν στρέψει τα βλέμματά τους σε κατεύθυνσή διαφορετική από την επαρχία Νέστου και γενικότερα για το νομό Καβάλας.