aganikolas-markopoulos

Υπέρ του διαλόγου και κατά της βίας  για το θέμα του Μακεδονικού τάσσεται ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Παράσχος Αγανικόλας καταδικάζοντας τις επιθέσεις που γίνονται εις βάρος των όσων συμφωνούν με την συμφωνία στο Σκοπιανό.

Όπως τόνισε «Συμφωνώ με το ψήφισμα του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για αυτό και έχω βρεθεί ως ένας απλός πολίτης σε όλα τα συλλαλητήρια.

Δεν σας κρύβω μάλιστα ότι στην διαμαρτυρία  στις Πρέσπες ήμουν και εγώ βλέποντας πράγματα απίθανα. Για αυτό μάλιστα και καταδικάζω τη βία από όπου και αν προέρχεται. Κάθε μορφή βίας την καταδικάζω.

Αλλά ο κόσμος σε όλη την Ελλάδα είναι ένα καζάνι που βράζει.  Την συμφωνία για τη Μακεδονία μας την θεωρώ κατάπτυστη και την θεωρώ ότι πρέπει να πέσει γιατί ο Ελληνικός λαός δεν την θέλει.

Γιατί στο τέλος τέλος όπως ο Σκοπιανός λαός θα κάνει δημοψήφισμα για αυτό το κείμενο της συμφωνίας έτσι και ο Ελληνικός λαός πρέπει να κάνει το δικό του δημοψήφισμα για να πει αν δέχεται ή όχι αυτή την συμφωνία».

ΠΕΡΙ ΒΙΑΣ

Πρόσθεσε δε πως «Από την άλλη η βία από όπου και αν προέρχεται δεν μπορεί να είναι αποδεκτή, είναι κατακριτέα και δεν μπορεί να λύσει προβλήματα. Εγώ καταδικάζω και συμβάντα βίας, όπως το επεισόδιο με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη αλλά γενικά εκείνο το συμβάν με τις πράξεις του το προκάλεσε ο ίδιος ο πρωταγωνιστής του εις βάρους του επεισοδίου.

Και όλα αυτά που ανέφερε δημόσια οδήγησαν κόσμο σε αυτό το επεισόδιο».

Προηγούμενο άρθρο«Η ΠΝΟΗ είναι κοντά στον έχοντα ανάγκη σε κάθε περίπτωση» δηλώνει η πρόεδρος του συλλόγου Ιωάννα Χατζηβαρύτη
Επόμενο άρθροΑναβλήθηκε για αύριο η δική των 8 – Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι