thasos87-604x309

Όλοι οι δήμοι της περιφερειακής ενότητας Καβάλας έλαβαν τις προηγούμενες ημέρες επιστολή από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης προκειμένου να μεριμνήσουν άμεσα σχετικά με την ελεύθερη διέλευση των πολιτών προς τις ακτές και τη θάλασσα.

Το έγγραφο που έγινε γνωστό κατόπιν δηλώσεων της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα αφορά σε όλα τα περιστατικά που σχετίζονται με την τραγική υπόθεση της πυρκαγιάς στην Αττική. Με αυτή την αφορμή απευθύνθηκε στην ΠΡΩΙΝΗ κάτοικος του Ποτού Θάσου που διαμαρτύρεται επί 3ετια, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα εντός του χωριού.

Όπως εξήγησε στην ΠΡΩΙΝΗ υπάρχουν δύο κάθετοι δρόμοι που οδηγούν στη θάλασσα οι οποίοι όμως στην κατάληξή τους είναι κλειστοί, καθώς τμήμα τους έχει καταληφθεί για επαγγελματικές δραστηριότητες. Ο συμπολίτης ζητά με την ευκαιρία να δράσει ο δήμος Θάσου και να απελευθερώσει και τους δύο δρόμους, αν και όπως υπογράμμισε σχετικές επιστολές του κατά τα προηγούμενα χρόνια δεν επέφεραν κάποιο αποτέλεσμα.

Στο δήμο Θάσου παρελήφθη η επιστολή με τις οδηγίες της αποκεντρωμένης διοικήσεως. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμος Θάσου απάντησε ήδη στην αποκεντρωμένη εξηγώντας ότι υπάρχουν εκατοντάδες δικαστικές αποφάσεις κατεδάφισης αυθαιρέτων που εμποδίζουν την προαναφερόμενη διαδικασία. Η κατεδάφιση των αυθαιρέτων, φέρεται να υποστηρίζει ο δήμος Θάσου, δεν ανήκει στη δική του αρμοδιότητα. Όποιες κι αν είναι οι απόψεις του δήμου Θάσου, όσο ισχυρό κι αν είναι το πρόβλημα των αυθαιρέτων και στο νησί, η υπόθεση που αφορά στον Ποτό θα πρέπει να εξετασθεί και πάλι στη βάση των γεγονότων τα οποία απασχολούν όχι μόνο την Αττική αλλά ευρύτερα πλέον ολόκληρη την Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθροΌαση ο δημοτικός κήπος Καβάλας
Επόμενο άρθροΠώς γίνεται η εγγραφή στον «οικογενειακό γιατρό»