%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b2%ce%b5%ce%af%ce%bf-%cf%81%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82

Το 1ο βραβείο πρωτότυπης ιδέας στο εκθεσιακό μέρος του 3ου μαθητικού φεστιβάλ Ρομποτικής, απέσπασε η εξαμελής ομάδα μαθητών (Δ. Λαμπρινός (Γ΄ τάξη), Β. Σταμάτη (Γ΄ τάξη), Σ. Μπάνος (Β΄ τάξη), Ε. Μπάνου (Α΄ τάξη), Ν. Κωτοδήμος (Α΄ τάξη), Γ. Μαδεμτζίδης (Α΄ τάξη), υπό την καθοδήγηση και στήριξη του πρώην διευθυντή του σχολείου, Ηλία Ξυλούδη) του 1ου Γυμνασίου Καβάλας.

Οι μαθητές κατασκεύασαν ρομπότ «ταχυδρόμο», το οποίο φορτώνεται με δέματα στο ταχυδρομείο και στη συνέχεια, αναζητά και βρίσκει τις κατοικίες των δικαιούχων επιδίδοντας τα δέματα. Το 3ο μαθητικό φεστιβάλ Ρομποτικής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 στο NOESIS (αγωνιστικό μέρος) και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 (εκθεσιακό μέρος) στην αίθουσα τέχνης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών στη Θεσσαλονίκη και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της διοικούσας επιτροπής των πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν ομάδες μαθητών από την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Λαγυνά, Χαλάστρα, Γιαννιτσά, Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς, Γρεβενά, Εύβοια), την Ισπανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Τουρκία. «Ήταν μία δημιουργική δράση των σχολείων, όπου επικράτησε η χαρά της ρομποτικής, ο συναγωνισμός και η παρουσίαση δημιουργιών, που προσανατολίζονται στην ενίσχυση της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής. Συγχαίρουμε θερμά την ομάδα των παιδιών και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να αγωνίζονται, γιατί μέσα από τους αγώνες κερδίζονται τα πάντα. Επίσης, αξίζουν συγχαρητήρια στον πρώην διευθυντή του σχολείου, Ηλία Ξυλούδη, ο οποίος ήταν ο προπονητής, ο καθοδηγητής και ο εμψυχωτής της ομάδας», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Προηγούμενο άρθροΑυξήσεις φόρων – τιμών και μειώσεις μισθών – συντάξεων
Επόμενο άρθροΕπιχορήγηση για τις καταστροφικές πυρκαγιές απο το ΥΠ.ΕΣ ο Δήμος Θάσου