Ενώ στην Καβάλα έχει σημάνει συναγερμός μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, στο λιμάνι της Κεραμωτής παρατηρείται από το πρωί μια κωμικοτραγική κατάσταση, με τεράστιες ουρές αυτοκινήτων, καθυστερήσεις, εκνευρισμό, διαπληκτισμούς και απίστευτη ταλαιπωρία, τη στιγμή, δε, που δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας!

Τουλάχιστον τραγική και επικίνδυνη είναι η εικόνα στην Κεραμωτή Καβάλας, απ’ όπου φεύγουν τα πλοία για Θάσο. 

Ενώ σε ολόκληρο τον νομό έχει σημάνει συναγερμός μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, γίνεται ο κακός χαμός από το πρωί του Σαββάτου (1/8) και μέχρι αυτή την ώρα, με τεράστιες ουρές αυτοκινήτων, καθυστερήσεις, εκνευρισμό, διαπληκτισμούς και απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες ανθρώπους, τη στιγμή, δε, που δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας!

Σύμφωνα με το xanthi2.gr και όπως επιβεβαιώνουν και καβαλιώτικα Μέσα, από τα ήδη μειωμένα δρομολόγια εκτελούνται τα μισά σε σχέση με όσα αναφέρονται επισήμως για προφανείς λόγους, με αποτέλεσμα οι εκδρομείς να φτάνουν στην Κεραμωτή και να αναχωρούν μετά από τουλάχιστον 1,5 ώρα στο καλό σενάριο και 2,5 στο χειρότερο!

Παρατηρείται, δε, πλημμελής έλεγχος θερμομέτρησης, αλλά και περιορισμένη χρήση μάσκας και ανύπαρκτη τήρηση αποστάσεων. Τα πλοία, δε, είναι… φούρνοι, λόγω του κακού κλιματισμού τους, ενώ τα ειδικά έντυπα για την υγεία των επιβατών, Ελλήνων και αλλοδαπών, δεν συλλέγονται από κανέναν.

Το xanthi2.gr, μάλιστα, τονίζει πως είναι ελάχιστη η παρουσία Λιμενικών για τη ρύθμιση της κατάστασης, ενώ γίνονται ακόμη και επιλογές «γνωστών» για τις διαθέσιμες θέσεις ΙΧ από τους υπεύθυνους των δρομολογίων.

Και όλα αυτά, ξαναλέμε, την 1η Αυγούστου, με τα κρούσματα να αυξάνονται διαρκώς.

Πηγή:www.gazzetta.gr