Το Σωματείο Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών Καβάλας «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» με ανακοίνωση του ζητά δίκαιη κατανομή των θέσεων της Λαϊκής Αγοράς και τονίζει τα εξής:

«Στα πλαίσια σύνταξης του κανονισμού λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Καβάλας, από τον Δήμο Καβάλας, επιδιώκουμε, ως απλοί παραγωγοί, να γίνει μία δίκαιη κατανομή, προκειμένου οι παραγωγοί να μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους, χωρίς να γίνονται διακρίσεις σε βάρος τους.

Εξάλλου η Λαϊκή Αγορά έχει ως σκοπό να μπορεί ο κόσμος να αγοράζει προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς, σε χαμηλότερες τιμές.

Ας μην ξεχνάμε πως οι Λαϊκές Αγοράς ιδρύθηκαν με κύριο σκοπό και με βασική ιδέα, οι παραγωγοί να πωλούν απευθείας τα προϊόντα τους στους καταναλωτές.

Δυστυχώς όμως κάποιοι σήμερα επιθυμούν να μετατρέψουν την Λαϊκή Αγορά της Καβάλας σε Εμπορική Αγορά.

Κάποιοι επιθυμούν οι έμποροι διαφόρων ειδών, να καταλάβουν τις θέσεις της Λαϊκής Αγοράς, ανοίγοντας πάγκους πολλών μέτρων, παραγκωνίζοντας τους παραγωγούς, οι οποίοι δεν θα έχουν ουσιαστικά κανένα λόγο πλέον να συμμετέχουν στην Λαϊκή Αγορά της Καβάλας.

Με την συγκεκριμένη επιστολή μας θέλουμε να γνωστοποιήσουμε σε όλους τους Καβαλιώτες την προσπάθεια που κάνουμε, να διατηρήσουμε τον πραγματικό χαρακτήρα της Λαϊκής Αγοράς. Την προσπάθεια που κάνουμε ως απλοί γεωργοί και παραγωγοί αγροτικών προϊόντων, να διαθέτουμε οι ίδιοι, στους Καβαλιώτες τα προϊόντα μας, όπως γινόταν όλα αυτά τα χρόνια.

Στην προσπάθεια μας αυτή θέλουμε την στήριξη των συμπολιτών μας.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε στο τέλος να επικρατήσει ψυχραιμία και να δημιουργηθεί ένας κανονισμός για την Λαϊκή Αγορά της Καβάλας, ο οποίος θα είναι δίκαιος για όλους και κυρίως για τους ίδιους τους καταναλωτές».

Προηγούμενο άρθροΠεριοδεία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας στις πληγείσες περιοχές Πλατανότοπου- Ποδοχωρίου- Ακροποτάμου
Επόμενο άρθροΑλέξανδρος Ιωσηφίδης: Καθυστερεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρόγραμμα Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής της Περιφέρειας