kroyazie325-604x360

Στις 7:00 το πρωί μπήκε στο επιβατικό λιμάνι της Καβάλας ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο, που πάντως δεν μας επισκέφθηκε για πρώτη φορά. Επρόκειτο για το κρουαζιερόπλοιο «AIDA CARA» που παρέμεινε στην Καβάλα έως τις απογευματινές ώρες.

Οι επιβάτες του πλοίου στη μεγάλη τους πλειοψηφία κινήθηκαν στο κέντρο της πόλης και η παρουσία τους έγινε αισθητή καθώς βρέθηκαν σε μουσεία και πλατείες, επωφελήθηκαν τον καλό καιρό περπατώντας στην πόλη. Το κρουαζιερόπλοιο έχει πλήρωμα 392 άτομα και μεταφέρει στο πλαίσιο της συγκεκριμένης κρουαζιέρας 1.247 επιβάτες, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν Γερμανοί.

Μόνο τέσσερα λεωφορεία γέμισαν και μετέφεραν επιβάτες του πλοίου στη Θάσο, στην Ξάνθη και στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Το κρουαζιερόπλοιο προερχόταν από το λιμάνι του Βόλου κι επόμενος προορισμός του ήταν η Μύκονος. Αυτό ήταν το προτελευταίο κρουαζιερόπλοιο που έρχεται στην Καβάλα φέτος και το τελευταίο αναμένεται να καταπλεύσει το πρωί της Πέμπτης 18ης Οκτωβρίου. Το σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την ΟΛΚ ΑΕ αναφέρει τα εξής:

Το Κρουαζιερόπλοιο «AIDA CARA» με σημαία Ιταλίας, κατέπλευσε σήμερα  Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 08:00, στο Λιμένα Καβάλας Απόστολος Παύλος, προερχόμενο από τον Βόλο, με 1.247 επιβάτες και 392 άτομα πλήρωμα.

Στο πλοίο επιβαίνουν τουρίστες κυρίως από Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία και Βέλγιο και θα παραμείνει στο Λιμένα Καβάλας για 10 ώρες.

Το κρουαζιερόπλοιο θα αποπλεύσει στις 18:00, με προορισμό την Μύκονο.

Προηγούμενο άρθροΜέσω Σκουρλέτη η τροπολογία για το Δήμο Παγγαίου
Επόμενο άρθρο«Σύγχρονος Δήμος» το όνομα του συνδυασμού του Θόδωρου Μουριάδη- Ποιοι ήταν στην συνέντευξη τύπου