Το πρόγραμμα μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής της Περιφέρειας ΜΘ απασχολεί τις επιχειρήσεις που υπέβαλαν αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση τους καθώς καθυστερεί η αποπληρωμή τους. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Κωστής Σιμιτσής απέδωσε την καθυστέρηση στην Δεσμός ΑΕ που δεν έχει το ανάλογο προσωπικό για την αξιολόγηση των αιτήσεων.

Ο κ. Σιμιτσής δήλωσε ότι “Μιλάμε για ένα πρόγραμμα που απασχολεί και επιχειρήσεις αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες μια και το δικό μας το πρόγραμμα επεκτείνεται και αφορά πάρα πολλούς σε αντίθεση με τα αντίστοιχα προγράμματα των άλλων Περιφερειών που κυρίως απευθύνονταν στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και πάντως σε επιχειρήσεις ή επαγγελματίες που είχαν τζίρο πάνω από 10 χιλιάδες ευρώ.

Εδώ δεν έμπαινε ένα τέτοιο φίλτρο ίσα ίσα η απόφαση ήταν να επιχορηγηθούν με λίγα λεφτά βέβαια όσοι περισσότεροι επαγγελματίες. Και βεβαίως καταλαβαίνω και την αγωνία του κόσμου μια και έχει περάσει αρκετός καιρός και δεν έχουν γίνει πληρωμές.

Εμείς είχαμε κάνει και την εκτίμηση ότι εξαιτίας της απλότητας του προγράμματος και της μεγάλης διάχυσης του βεβαίως θα μπορούσαμε να έχουμε δώσει χρήματα μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων. Τώρα εγώ μιλώντας εντελώς ρεαλιστικά και ύστερα από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον φορέα που εξετάζει τις αιτήσεις και μοιράζει τα χρήματα, στην αστική εταιρεία ΔΕΣΜΟΣ δηλαδή, αυτή η λύση του προβλήματος μετατέθηκε για το Πάσχα».

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Και πρόσθεσε πως «Προσωπικά ψύχραιμα και ήρεμα λέω ότι τώρα πια μετά την πρόσληψη 50 νέων εξωτερικών συνεργατών που θα δουλέψουν με δελτίο παροχής υπηρεσιών στον φορέα αυτό, στον ΔΕΣΜΟ, και θα αξιολογήσουν τις αιτήσεις που έχουν περισσέψει, περίπου 15 χιλιάδες από τις 22.000 που κατατέθηκαν μέχρι τώρα, θα επιταχυνθεί πάρα πολύ η εξέταση των αιτήσεων και θα έχουμε πολύ γρήγορα αποτελέσματα και για την πρώτη και για τη δεύτερη φάση!!!

Γιατί θυμίζω ότι οι αιτήσεις εξετάζονται μια φορά, διαπιστώνονται τα της πληρότητας του φακέλου και στην συνέχεια πρέπει όποιος έχει εγκριθεί στην πρώτη φάση να στείλει με ψηφιακό τρόπο πάντα αποδείξεις για δαπάνες. Αυτό πιστεύω ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον 1,5 μήνα που απομένει μέχρι το Πάσχα περίπου για τους μισούς από τους 23 χιλιάδες περίπου αιτούντες.

Πιστεύω ότι η προσέγγιση που κάνω είναι ρεαλιστική, γρήγορα θα τελειώσουν όλοι οι συνεργάτες τη δουλειά τους. Έχουν ήδη υπογράψει τις συμβάσεις τους οι περισσότεροι. Από αυτούς οι δέκα πρώτοι μια και προσελήφθηκαν με σύστημα αξιολόγησης και βαθμολογία».

Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

Ο κ. Σιμιτσής εξήγησε ότι «Η μοριοδότηση λοιπόν ανέδειξε δέκα πρώτους και ήδη έμπειροι συνεργάτες που δεν χρειάζονται κάποια στοιχειώδη εκπαίδευση θα μπουν κατευθείαν στη δουλειά αν δεν έχουν μπει ήδη κιόλας, θα απασχοληθούν στην ΔΕΣΜΟΣ. Τα πράγματα θα πάνε πολύ γρήγορα και θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα μέχρι το Πάσχα. Εγώ ευχαριστώ τους επαγγελματίες για την υπομονή που έχουν δείξει και το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί ως Περιφέρεια το αναλαμβάνω εγώ και το έχει δηλώσει και ο Περιφερειάρχης ότι όλοι έτσι και αλλιώς έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης. Σημασία έχει ότι από εδώ και πέρα με τα Επιμελητήρια πρέπει να συνεργαζόμαστε. Άλλωστε τείνουμε μια χείρα συνεργασίας με τα Επιμελητήρια μια και έρχεται το καινούριο ΕΣΠΑ, έρχονται το Ταμείο Ανάκαμψης και άρα θα πρέπει να δούμε όλοι μαζί πως θα αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και όχι να μαλώνουμε ποιος είναι αυτός που δίδει τα λεφτά στους επαγγελματίες, λεφτά που δικαιούνται έτσι και αλλιώς. Δεν είναι το σημαντικό να φαίνεται ότι τα δίδω εγώ ή ο Τοψίδης ή ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Δέμπας (περαστικά μάλιστα με την ευκαιρία στον κ. Δέμπα) ….. Το σημαντικό είναι να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και στην κρισιμότητα της εποχής αυτής, της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης αλλά και των μεγάλων ευκαιριών που έρχονται με αυτά τα μεγάλα χρηματοδοτικά εργαλεία που προανέφερα”.

Προηγούμενο άρθροΚ.Τσίρμπα: Τέλος η οποιασδήποτε μορφής βίας η κακομεταχείρισης στο θέατρο της Καβάλας μας αλλά και σε όλους τους άλλους χώρους
Επόμενο άρθροΦορτηγό-οχηματαγωγό ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ, για πρώτη φορά στην Καβάλα για τη μεταφορά οχημάτων