Το Επιμελητήριο Καβάλας ξεκίνησε το πρόγραμμα Kick it και αφορά τις νέες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Μάρκο Δέμπα το Επιμελητήριο Καβάλας είναι το πρώτο που εφαρμόζει αυτή την Δομή.

Όπως ανέφερε αρχικά “Πράγματι η Δομή Στήριξης της Επιχειρηματικότητας με τίτλο «Kick-iT» είναι ο νέος επιχειρηματικός επιταχυντής του Επιμελητηρίου Καβάλας με στόχο να βοηθήσει και να υποστηρίξει επιχειρηματικές ομάδες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στην ανάπτυξη και υλοποίηση των επιχειρηματικών ιδεών τους στον τομέα της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας.

Μια δομή που παίρνει σάρκα και οστά. Και λέω πώς είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι μια και κατορθώνουμε να είμαστε από τα πρώτα Επιμελητήρια που πετυχαίνουν αυτή τη δομή . Η έναρξη του πρώτου κύκλου συμβουλευτικής θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2021. Ως εκ τούτου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Δομής «Kick-iT» ανοίγει και θα είναι διαθέσιμη έως την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021, καλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο πρώτο πρόγραμμα επιτάχυνσης.

Μπορούν να υποβάλλουν αίτηση όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να αναπτύξουν μία επιχειρηματική ιδέα με την υποστήριξη της Δομής στον τομέα της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας, είτε είναι άνεργοι, είτε εργαζόμενοι, είτε αυτό-απασχολούμενοι. Καλούμε λοιπόν όσους έχουν κάποια ιδέα, κάποια πρόταση για την παραγωγή ή για μια ιδέα να κάνουν την αίτησή τους. Μπορούν να κάνουν στο πρώτο κύκλο του προγράμματος μια εκπαίδευση σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, ενώ για τη δράση τους θα υπάρξει ωρίμανση και σε συνδυασμό με μορφές δικτύωσης θα μπορούν στην συνέχεια να βρουν και τρόπους χρηματοδότησης αλλά να στήσουν και τη δική τους επιχείρηση”.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ενδεικτικά, η Δομή Kick-iT παρέχει υπηρεσίες που αφορούν σε γενική και εξειδικευμένη εκπαίδευση σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας,

καθοδήγηση,

δράσεις δικτύωσης,

εύρεση καναλιών χρηματοδότησης,

και αξιολόγηση της συνολικής επιταχυνόμενης προόδου.

“Αυτή η δομή έρχεται να στηρίξει και μεμονωμένους επιχειρηματίες αλλά και επιχειρηματίες της ΠΕ Καβάλας στο να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν μια ιδέα. Οι αιτήσεις μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά και αφορούν στη:

– συμβολή στη δημιουργία βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων.

– καλλιέργεια της επιχειρηματικής κουλτούρας και ειδικών γνώσεων των ωφελουμένων.

– ενθάρρυνση της συνεργασίας του συνόλου των φορέων της τετραπλούς έλικας της καινοτομίας.

– ανάπτυξη του τομέα των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών.

Χώρος

Η Δομή Kick-iT στεγάζεται στον τρίτο όροφο του κτηρίου επί της οδού Ομονοίας 117, σε έναν ιδιαίτερα μελετημένο και λειτουργικό χώρο, κάλυψης 105τ.μ., και είναι εξοπλισμένη με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για την υποστήριξη των επιχειρηματικών ομάδων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση στη σχετική κατηγορία του website ΑΙΤΗΣΕΙΣ ή σε αυτό το link: https://forms.gle/L5dgwiUTs2i5…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.kavala-kickit.gr, στείλτε e-mail στο info@kavala-kickit.gr, τηλεφωνήστε στο 2510 839 667 (Ώρες επικοινωνίας: 09:00 – 13:00) ή/και απευθυνθείτε στο ίδιο τηλέφωνο για να κλείσετε ραντεβού για προσωπική ενημέρωση στον χώρο της Δομής.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω της Πράξης «Δημιουργία Δομών Στήριξης Επιχειρηματικότητας ΕΚΤ», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020», στο πλαίσιο του εγκεκριμένου σχεδίου ΣΒΑΑ Δήμου Καβάλας – Ε.Π. «Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

ΦΙΛΟΔΟΞΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Και πρόσθεσε πως “Είναι μια πολύ φιλόδοξη προσπάθεια και είμαστε περήφανοι που το Επιμελητήριο Καβάλας κατορθώνει μέσα από το πρόγραμμα αυτό να κάνει το καλύτερο για την στήριξη των επίδοξων επιχειρήσεων. Για δύο χρόνια θα έχουμε πλήρη χρηματοδότηση ενώ ο στόχος μας είναι 25-30 έργα πραγματικά να ενταχθούν σε αυτή τη δομή. Στόχος εφικτός και θα είμαστε ευχαριστημένοι αν κατορθώσουμε να πιάσουμε τον στόχο.

Είμαστε σε μια κρίσιμη οικονομική καμπή, βλέπουμε τι συμβαίνει στην οικονομία αλλά και με όσους επιχειρηματίες μιλάμε βλέπουμε ότι θα μπορέσουν να βοηθηθούν και με τα εξειδικευμένα στελέχη της δομής την οποιαδήποτε σκέψη τους θα μπορούν να κάνουν δράση”.

Προηγούμενο άρθροΔευτερεύον οδικό δίκτυο ο άξονας Ε61 Καβάλας – Δράμας με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
Επόμενο άρθροΘάσιοι Εικαστικοί στο προσκήνιο