Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριο Λαζαρίδη για την κατάθεση της τροπολογίας, η οποία υπερψηφίστηκε, σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των επιχειρήσεων, απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μ. Δέμπας.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη τροπολογία, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις, που δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά αναγκάζονται να δημιουργήσουν, προκειμένου να τις εξοφλήσουν με συμψηφισμό των απαιτήσεων τους από τον ΟΑΕΔ (επιδότηση του συνολικού κόστους μισθοδοσίας με 4% και 12%), πλέον να απαλλάσσονται, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του συμψηφισμού, από την υποχρέωση προσκόμισης βεβαίωσης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας.

Όπως αναφέρει ο κ. Δέμπας, «υπήρξε άμεση ανταπόκριση από πλευράς σου και εκτιμούμε ότι έγινε ένα ακόμη σημαντικό βήμα, για τις επιχειρήσεις μας, που προχωρούν στον συμψηφισμό των απαιτήσεων από τον ΟΑΕΔ, προκειμένου το συντομότερο δυνατό και χωρίς προβλήματα να ολοκληρώσουν αυτή την διαδικασία».

Παράλληλα, το Επιμελητήριο ευχαριστεί επίσης, για την αποδοχή του αιτήματός του, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Θ. Σκυλακάκη και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπ. Πρωτοψάλτη.

«Ευελπιστούμε στην συνεχή και αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία μαζί σου, γνωρίζοντας την υποστήριξη που δείχνεις στον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού Καβάλας και στο Επιμελητήριο», καταλήγει η επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας προς τον κ. Λαζαρίδη.

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Μητσοτάκης: Καθίσταται η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ένας κόμβος παγκόσμιας εμβέλειας
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Αντωνιάδη-Πέτσα για δύο μεγάλα αναπτυξιακά έργα για τον Νομό Καβάλας