Ο Δήμος Καβάλας και ο Σύλλογος “ΓΛΥΚΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ” Ν. Καβάλας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη (14 Νοεμβρίου), θα πραγματοποιήσουν μια συμβολική δράση, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής, το Δημαρχείο της πόλης θα φωταγωγηθεί με μπλε χρώμα (το χρώμα του διαβήτη) και στον χώρο του Δημοτικού Κήπου, θα σχηματίσουμε έναν «ανθρώπινο» κύκλο, ο οποίος είναι το χαρακτηριστικό σχήμα του Διαβήτη, συμβολίζοντας την ζωή και την ενότητα.

Ώρα προσέλευσης: 18:00

Ο Σύλλογος Ινσουλινοεξαρτώμενων Ατόμων με Νεανικό Διαβήτη Τύπου 1 “ΓΛΥΚΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ” Ν. Καβάλας δραστηριοποιείται εδώ και 19 χρόνια στην πόλη μας, με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και την εκπαίδευση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και των οικογενειών τους, αλλά και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στις 14 Νοέμβρη, γιορτάζονται τα 100 χρόνιας ύπαρξης της ινσουλίνης από τους επιστήμονες Φρέντερικ Μπάντινγκ και Τσάρλς Μπεστ, οι οποίοι με αυτήν την ανακάλυψη έσωσαν εκατομμύρια ζωές!

Προηγούμενο άρθροΈναρξη προγράμματος ενίσχυσης δημιουργικής βιομηχανίας Επιμελητηρίου Καβάλας – «Kick iT»
Επόμενο άρθροΚεραμέως: “Δεν κλείνουν τα σχολεία” – Διαψεύδει τις φήμες το υπουργείο Παιδείας