%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%bf%ce%b9

Την κάθοδο των Τούρκων τουριστών είχαμε στην Καβάλα το Σαββατοκύριακο καθώς έχουν την τριήμερη αργία τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας κ. Αντώνη Μιτζάλη τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει πιο έντονη και η παρουσία Βούλγαρων και Ρουμάνων τουριστών.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Μιτζάλης σημείωσε πως «σίγουρα αυτό το τριήμερο επειδή ήταν και η αργία των Τούρκων είχαμε μια πολύ έντονη παρουσία Τούρκων εκδρομέων και στην Καβάλα και στο νησί. Είναι κάτι το οποίο ζήσαμε και πέρσι τον Ιούλιο το έχουμε και φέτος. Οι Τούρκοι έχουν μεγάλη καταναλωτική δύναμη και αφήνουν πολύ έντονο το ίχνος τους από όπου και αν περνάνε, ειδικά τώρα στην Ελλάδα της κρίσης η διαφορά του Τούρκου τουρίστα από τους υπόλοιπους είναι πολύ εμφανής. Αυτό νομίζω έχει εντυπωσιάσει αυτό το τριήμερο κυρίως, κι όχι τόσο ακόμα οι Βούλγαροι ή οι Ρουμάνοι, τους οποίους θα τους δούμε καθόλη τη διάρκεια τώρα του επόμενου διμήνου».

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Κληθείς να σχολιάσει πώς διαμορφώνεται η κατάσταση σε επίπεδο κρατήσεων, σημείωσε πως «είχαμε ένα Μάιο που στην πόλη της Καβάλας ήταν θετικός, ήταν καλύτερος από τον περσινό Μάιο, μας έδωσε μια ελπίδα ότι θα πάει καλά η σεζόν κι όντως η σεζόν κυλάει προς το παρόν καλά. Οι πληρότητες αυξάνουν με τη βδομάδα, δηλαδή κάθε βδομάδα που περνάει πάμε και καλύτερα και τα Σαββατοκύριακα σίγουρα υπάρχει μια εντονότερη παρουσία τουριστών. Τώρα μπαίνουμε δηλαδή καθαρά στο μήνα των διακοπών που δεν θα διακρίνουμε τόσο πολύ Σαββατοκύριακα από καθημερινές, μέχρι τώρα τα Σαββατοκύριακα δουλεύανε και οι καθημερινές λιγότερο. Αυτό που παρατηρείται επίσης είναι μια αύξηση σε όλα τα επίπεδα της τουριστικής φιλοξενίας, δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για ξενοδοχεία. Αν δούμε και στο ίντερνετ όλα αυτά τα site κι οι πλατφόρμες που προσφέρουν καταλύματα έχουν ξεπεράσει το ξενοδοχειακό δυναμικό, μπορούμε να πούμε ότι βλέπουμε ο κάθε ενδιαφερόμενος που έχει μια εξοχική κατοικία ή ένα διαμέρισμα μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως τουριστικό κατάλυμα. Αυτό δεν ξέρω που θα οδηγήσει όσον αφορά την πληρότητα των ξενοδοχείων που εμάς μας ενδιαφέρει πιο πολύ ως επιχειρηματίες, αλλά σίγουρα αυξάνει το δυναμικό της περιοχής και βλέπουμε όλο και περισσότερο κόσμο».

ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ

Ερωτηθείς αν βλέπει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με βάση και τις κρατήσεις, ο κ. Μιτζάλης εκτίμησε πως «αυτό που βλέπουμε είναι ότι σίγουρα η σεζόν τραβάει μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου. Από κει και πέρα είναι τα δύσκολα για την Καβάλα, αυτό θα γίνει μόνο εάν γίνει σε συνδυασμό με περισσότερες πτήσεις στο αεροδρόμιο της Καβάλας. Δεν ξέρω με κάποιον άλλο τρόπο αν μπορεί να επιμηκυνθεί πέρα από τον καλό Σεπτέμβριο ή τις αρχές Οκτωβρίου».

Προηγούμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Άμεσα προσωρινά μέτρα για τα σκουπίδια
Επόμενο άρθροΕλευθέρια 2017 | Ύψωση της Ελληνικής Σημαίας ΑΒΕΡΩΦ για τα 104 χρόνια απελευθέρωσης της Καβάλας