Για μείωση μισθών κατά 20% στους εργαζόμενους κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού και την εξειδίκευση των μέτρων από τους υπουργούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υφεσιακά και οδηγούν “στην επιβίωση των ισχυρών και την καταστροφή των μικρομεσαίων”.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε με ένα ψέμα. Είπε ότι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο η ανάπτυξη στη χώρα έτρεχε. Η πραγματικότητα είναι ότι η ΝΔ παρέλαβε 2,8 μονάδες ανάπτυξη και την έφτασε στο 1% πριν από τον κορωνοϊό,το πρώτο τρίμηνο του 2020. Προσπάθησε να μπερδέψει τον κόσμο. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε 26 δις μέτρα πριν δύο μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας κατηγορούσε και έλεγε ότι δεν θα χρειαστούν και έλεγε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν κοστολογημένο και πραγματοποιήσιμο”, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 η βουλευτής Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου.

“Έρχεται τώρα η κυβέρνηση και λέει ότι θα ρίξει στην αγορά 24 δις αλλά αυτό δεν βγαίνει καθώς τα μέτρα που ανακοίνωσε είναι 14,5 δις και με διάφορες μεθοδεύσεις θα γίνουν 20 και με κάποιο μαγικό τρόπο θα γίνουν 24. Το ίδιο έκανε και ο κ. Σταϊκούρας και πριν ένα μήνα. Η κυβέρνηση είναι λίγο μπερδεμένη. Αυτό μπερδεύει και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, του τουρισμού και της εστίασης. Μόνο για επικοινωνιακούς λόγους ενδεχομένως ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε κάποια νούμερα”, είπε η κ. Ελευθεριάδου.

Σχετικά με το σενάριο πρόωρων εκλογών, η κ. Ελευθεριάδου τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ετοιμότητα ωστόσο σημείωσε πως η εποχή δεν είναι κατάλληλη για εκλογές και κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την χώρα.

Ακούστε όσα δήλωσε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου στο Lobby 101.8 από το 20.35

Πρωινή ενημέρωση με τον Κώστα Λουκούμη

Πρωινή ενημέρωση με τον Κώστα Λουκούμη

Δημοσιεύτηκε από nownews.gr στις Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Μετά από δύο μήνες ανυπαρξίας που στοίχισαν ακριβά στην ελληνική οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης εμφάνισε επιτέλους το περιβόητο σχέδιό του για την επόμενη μέρα. Το σχέδιό του βασίζεται σε 20% μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, εκ περιτροπής εργασίας ή αλλιώς απολύσεις για τους εργαζόμενους και «ανοσία αγέλης» για τις επιχειρήσεις με σκοπό την επιβίωση των ισχυρών και την καταστροφή των μικρομεσαίων Ένα σχέδιο που δεν κάνει τίποτε άλλο δηλαδή από το να ανακυκλώνει τις αποτυχημένες συνταγές της περιόδου 2010 – 2014 που οδήγησαν την κοινωνία στο χείλος της καταστροφής και την οικονομία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

Ως προς τις επιχειρήσεις:

  • – Απουσιάζει η άμεση ενίσχυση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • – Το ύψος της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι απολύτως ανεπαρκές
  • – Το προγράμματα εγγυοδοσίας έτσι όπως εφαρμόζονται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνουν εκτός την συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων
  • – Η μείωση προκαταβολής φόρου που ανακοινώθηκε χωρίς όμως να προσδιοριστεί πόσους και ποιους θα αφορά. Υπενθυμίζουμε ότι o ΣΥΡΙΖΑ είχε στο πρόγραμμά του την μείωση της για φυσικά πρόσωπα και ατομικές επιχειρήσεις στο 50% και για νομικά πρόσωπα στο 80%. Η μείωση αυτή θα ήταν νόμος του Κράτους από 1/1/2020 αν ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε επιλέξει άλλο μίγμα πολιτικής.
  • – Η μείωση του ΦΠΑ που εξήγγειλε, αν δεν υπάρξει τζίρος, δεν θα έχει κανένα νόημα
  • – Δεν υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο μέτρο για την επιδότηση της ζήτησης στον τουρισμό

Ο κ. Μητσοτάκης, επίσης, δεν παρέλειψε να επαναλάβει για μία ακόμη φορά τα ψέματα σχετικά με τις δήθεν καλές επιδόσεις της κυβέρνησής του ως προς την ανάπτυξη. Αντίθετα από τους ισχυρισμούς του, όμως, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι παρέλαβε την οικονομία με ανάπτυξη 2,8% τον Ιούλιο του 2019 και “κατάφερε” να την προσγειώσει στο μόλις 1% στο τέλος της χρονιάς, πολύ πριν το ξέσπασμα της πανδημίας δηλαδή.