Συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη είχε χθες ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ – Τμήμα Αν. Μακεδονίας κ. Απόστολος Παυλίδης, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν δεδομένα και εξελίξεις σχετικά με τεχνικά ζητήματα της περιοχής.

Η αποκατάσταση της λειτουργίας του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) (Β) στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας είναι επείγουσα, προκειμένου να δρομολογηθεί η εξέταση περισσότερων από 500 υποθέσεων που είναι σε εκκρεμότητα ακόμα από το 2015.

Η διεξαγωγή ελέγχων ανίχνευσης αντιγόνου για COVID-19 στην αίθουσα «Νίκος Μάρτης» της ΠΕ Καβάλας, όπου συνεδρίαζε μέχρι πριν λίγους μήνες το ΣΥΠΟΘΑ, δημιούργησε πρόβλημα στην εξεύρεση άλλου κατάλληλου χώρου για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων με ασφάλεια και σε συμφωνία με τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και σε συνεννόηση με τα στελέχη της ΥΔΟΜ (Πολεοδομίας) Καβάλας που συμμετέχουν στο ΣΥΠΟΘΑ (Β), συζητήθηκε το ενδεχόμενο να διεξάγονται τα tests ανίχνευσης για τον COVID-19, στο Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου της ΠΕ Καβάλας «Γεώργιος Παυλίδης», με ταυτόχρονη απελευθέρωση της διαθεσιμότητας της αίθουσας «Νίκος Μάρτης».

Ο κ. Αντωνιάδης, έπειτα από επικοινωνία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, αποφάσισε τη μετακίνηση των ελέγχων στο Φουαγιέ, επιτρέποντας έτσι την οργάνωση του αρχείου και την προετοιμασία των συνεδριάσεων του ΣΥΠΟΘΑ (Β) στην αίθουσα «Νίκος Μάρτης».
Παράλληλα, σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης και την ΥΔΟΜ Καβάλας, επιλύθηκε το ζήτημα που είχε προκύψει με την αναζήτηση του απαραίτητου στελεχιακού δυναμικού που διαθέτει τις κατά το νόμο προϋποθέσεις για τη συγκρότηση του ΣΥΠΟΘΑ (Β) και η σχετική απόφαση του Συντονιστή προωθείται στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση σε ΦΕΚ.

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Επόμενο άρθροΚαταργούνται τα sms στις 14 Μαΐου – Από τις 12.30 το βράδυ η απαγόρευση κυκλοφορίας