Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 08/07/21 με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Καβάλας, με τον υπεύθυνο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ.Βαφείδη Γιώργο και τον αστυνομικό διευθυντή του Α.Τ. Καβάλας κ.Χρήστο Σταμπουλή.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με παραβάσεις του νόμου περί πλανόδιου εμπορίου και επισημάνθηκε η ανάγκη πάταξης και ελέγχου αυτού. Συγκεκριμένα τα σημεία που επισημανθήκαν είναι τα εξής:

  1. Όποιος ασκεί πλανόδιο εμπόριο επιτρέπεται να παραμείνει στάσιμος, μόνο κατά την διάρκεια της συναλλαγής.
  2. Δεν επιτρέπεται η άσκηση πλανόδιου εμπορίου α)σε απόσταση μικρότερη των 150 μέτρων από καταστήματα που διαθέτουν ομοειδή προϊόντα και β)σε Δημοτικές Κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό άνω των 5.000 κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία δημοσίευση απογράφης της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα των παράνομων πωλητών και επαιτών στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, η παρουσία των οποίων είναι έντονη και δημιουργεί προβλήματα στους εν λόγω επιχειρηματίες.
Ο αστυνομικός διευθυντής δεσμεύτηκε να μεταβιβάσει σε όλα τα αστυνομικά τμήματα του νομού τα αιτήματα μας έτσι ώστε να επιτευχθεί η άμεση πάταξη του παραεμπορίου ,κάτι για οποίο γίνονται ήδη οι ανάλογες ενέργειες.
Επίσης μετά από σύστασή του ζητήθηκε αν γίνονται αντιληπτές σχετικές παραβατικές συμπεριφορές να ενημερώνονται τα αστυνομικά τμήματα του νομού μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της αστυνομίας. (100)
Ευχαριστούμε θερμά για την εποικοδομητική και παραγωγική συνάντηση και ελπίζουμε στη περαιτέρω συνέχιση της συνεργασίας μας.

Προηγούμενο άρθροΘόδωρος Μουριάδης: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλα θα διευθετηθούν για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Παγγαίου συνεχίζει τον καθαρισμό παράνομων σκουπιδότοπων- Επιχείρηση καθαρισμού της Σαρακήνας