Η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας «ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ» και ο Σύνδεσμος Κτηνοτρόφων Ν. Καβάλας σας εύχονται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ με υγεία και δύναμη. Μαζί με τις ευχές θα επισημάνουμε και όσα οφείλουν να προσέξουν οι καταναλωτές στις αγορές τους, κατά την εορταστική αυτή περίοδο, σχετικά με τα σφάγια και τα υποπροϊόντα τους. 

* Τα σφάγια που θα αγοράσουν να φέρουν τις απαραίτητες ενδείξεις για την προέλευσή τους ώστε να μην αγοράζουν κρέατα που δεν είναι κτηνιατρικά ελεγμένα. Επίσης, τα Ελληνικά σφάγια φέρουν μία τετράγωνη, μπλε σφραγίδα, η οποία γράφει ΕΛΛΑΣ.

* Θα πρέπει να είναι τοποθετημένα σε ψυγεία ή ψυγεία « βιτρίνες» ώστε να διατηρούνται στη σωστή θερμοκρασία και να προστατεύονται από σκόνη, ρύπανση, έντομα, μικρόβια. 

* Μεγάλη προσοχή στην αγορά εντέρων και εντοσθίων. Προσπαθούν ορισμένοι «επιτήδειοι» να πωλήσουν κατεψυγμένα ως νωπά. Η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι τα κατεψυγμένα που έχουν αποψυχθεί είναι καθαρά ενώ τα φρέσκα έχουν το εντερικό τους περιεχόμενο.

* Οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με τις χαμηλές τιμές, επειδή μπορεί το ξένο κρέας να πωλείται ως ελληνικό και το κατεψυγμένο ως νωπό. 

* Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν στους απαραίτητους ελέγχους προκειμένου να προστατευτούν τα οικονομικά συμφέροντα, η υγεία και η ασφάλεια των καταναλωτών.

 Οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται για ερωτήσεις και παράπονα στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας καθημερινά από τις 10:00-13:00 στο τηλέφωνο 2510223000.  

Προηγούμενο άρθρο“Καρφιά” Γ.Πασχαλίδη για το ασθενοφόρο που είναι παροπλισμένο
Επόμενο άρθρο«Ασημένιος» ο Λευτέρης Πετρούνιας στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο