%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%b1%ce%bb%ce%b9

Από τον Νοέμβριο δόθηκε ενημερωτική επιστολή στους κατοίκους του Περιγιαλίου για την εισφορά σε χρήμα σε ότι αφορά τα χρήματα που θα πληρώσουν στον Δήμο Καβάλας για τα έργα υποδομής που θα πρέπει να γίνουν στο Περιγιάλι. Ο Αντιδήμαρχος  Οικονομικών κ. Ηλίας Καλανταρίδης έκανε σχετικές ενημερωτικές δηλώσεις, τονίζοντας αρχικά ότι «Καταρχάς σε ό,τι αφορά την απάντηση προς τους κατοίκους, αυτή έχει δοθεί με εσωτερικό σημείωμα και με έγγραφο που έχει εκδώσει η αρμόδια υπηρεσία εσόδων. Εγώ  ο ίδιος το παρέδωσα και στους αρχηγούς των παρατάξεων και στον πρόεδρο των κατοίκων του Περιγιαλίου.

Αυτό το έγγραφο  αναφέρει ποια είναι η διαδικασία και πως μπορεί να γίνει κάτι. Αυτό που άκουγα ότι δηλαδή ο Δήμος Καβάλας αν θέλει μπορεί και μπορεί, δεν ισχύει.. Ο Δήμος Καβάλας δυστυχώς στην προκειμένη περίπτωση, οφείλει να κρατήσει τη διαδικασία σε ό,τι αφορά την προκειμένη κατάσταση με τις πληρωμές κλπ. Δεν υπάρχει η δυνατότητα ούτε της διοίκησης ούτε της υπηρεσίας να κάνει κάτι άλλο . Οφείλει να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη διαδικασία. Ο Δήμος Καβάλας  βέβαια διευκολύνει όσο μπορεί.

Σε αυτούς βέβαια που έχουν παραλάβει τα έγγραφα που στάλθηκαν από την Πολεοδομία δια μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας, αυτά πηγαίνουν πια στα χέρια των δικαιούχων και μάλιστα πάμε στις μέγιστες δόσεις που μας δίδει η νομοθεσία και αυτές είναι 108.

Αυτό βέβαια εξαρτάται από το ύψος του ποσού που υποχρεούται να πληρώσει ο δημότης. Άρα όταν είναι ένα μεγάλο ποσό έχουμε 108 δόσεις».

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ο Αντιδήμαρχος εκτιμά ότι από εδώ και στο εξής «και αφού έχουν παραλάβει οι δικαιούχοι τα ειδοποιητήρια, άλλοι έρχονται και πληρώνουν εφάπαξ, άλλοι κάνουν το διακανονισμό τους και τις δόσεις τους.

Ο Δήμος Καβάλας από μόνος του κάνει τις μέγιστες δόσεις μια και στο ταμείο του Δήμου γίνεται η βεβαίωση. Υπάρχει ένα χρονικό διάστημα που πρέπει να ανταποκριθεί και αν δεν γίνει αυτό  η βεβαίωση τότε γίνεται στο ταμείο του Δήμου από την υπηρεσία και όχι στην εφορία.

Στην εφορία θα φτάσουμε κάποτε όταν θα μπουν όλα τα χρέη προς το δημόσιο εκεί. Εμείς δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτή τη διαδικασία. Όταν περάσει κάποιο χρονικό διάστημα και φαίνεται ότι όντως υπάρχει αυτό το χρέος και δεν εξυπηρετείται, τότε ο ταμίας του Δήμου Καβάλας από μόνος του μπορεί να πάει και να δεσμεύσει το ΑΦΜ του οφειλέτη.

 

Γιατί ακόμη και αυτά τα ποσά θεωρούνται ένα κοινό χρέος προς το δημόσιο».

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Πρόσθεσε δε πως «σίγουρα  υπάρχουν αυτοί που έλαβαν τις ειδοποιήσεις για την εισφορά σε χρήμα και δεν έχουν πληρώσει καθόλου». Στο ερώτημα αν αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν με το να αποκλειστεί το ΑΦΜ τους ο ίδιος απαντά ότι  «Δεν υπάρχει τέτοια προοπτική. Θα τους περιμένουμε βέβαια…. Αλλά οι αιρετοί δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Αυτά τα πράγματα πάνε υπηρεσιακά. Η υπηρεσία εσόδων ετοιμάζει το έγγραφο για αυτόν που θα πρέπει να πληρώσει, την αποστέλλει, βάζει το μέγιστο αριθμό δόσεων και μετά από 5 ή 24 μήνες – τυχαία τα νούμερα – ο ταμίας θα δει αν εξυπηρετείται η δόση και θα πορευθεί καταλλήλως.

Αυτό όμως δεν το αποφασίζει ο Καλανταρίδης ή η Τσανάκα. Η νομοθεσία προβλέπει δέσμευση  ΑΦΜ και εκεί σταματάμε».

Προηγούμενο άρθροΜια μεγάλη πολιτιστική δράση το Φεστιβάλ Φιλίππων δηλώνει η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κορίνα Χιώτη Πρασσά
Επόμενο άρθροΣτα χέρια της αστυνομίας 51χρονος αρχαιοκάπηλος – Είχε τα αρχαία κινητά μνημεία κρυμμένα στο σπίτι του στο Περιγιάλι