Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Νομού Καβάλας συμμετείχε σήμερα στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας κατά του νομοσχεδίου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων με στάση εργασία από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Επίσης το ραντεβού δόθηκε για την αύριο, Πέμπτη, στην Πλατεία Καπνεργάτη στο κέντρο της Καβάλας στις 19:30 όπου και θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Παράλληλα διοργανώνεται και συλλαλητήριο, το οποίο θα ξεκινήσει στις 7:30 αύριο το απόγευμα, στην Πλατεία Καπνεργάτη της πόλης.

Ακούστε όσα δήλωσε το πρωί της Τετάρτης (8/7) στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Καβάλας, Τάσος Ιωαννίδης, από το  1.25.45

Πρωινή ενημέρωση με τον Κώστα Λουκούμη

Πρωινή ενημέρωση με τον Κώστα Λουκούμη

Δημοσιεύτηκε από nownews.gr στις Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

Στην ανακοίνωση της, η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για “προσπάθεια εμφάνισης των κινητοποιήσεων ως “εγκληματικών” και “επικίνδυνων”.

Ειδικότερα, η Ένωση επισημαίνει το εξής:

«Αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζόμενων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες. Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “εγκληματικό” και “επικίνδυνο”».