%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%b1%cf%83-%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%85-2-645x362

Ο π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Πρίνου, συναντήθηκε με τον Διευθυντή, τους Γιατρούς και το Νοσηλευτικό Προσωπικό και ενημερώθηκε για τη κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Ο συγκεκριμένος φορέας υγείας προσπαθεί να λειτουργήσει με ελάχιστο προσωπικό, καθώς, παρά την έλλειψη τουλάχιστον τεσσάρων (4) νοσηλευτών, οι «κενές» θέσεις δύο (2) διοικητικών υπαλλήλων καλύπτονται από τους ήδη υπάρχοντες νοσηλευτές. Άμεσο αποτέλεσμα αυτού είναι η λειτουργία του ΚΥ Πρίνου να επιβαρύνεται έτι περισσότερο.

Η αδιαφορία των κυβερνώντων για την κατάσταση των ΚΥ πολύ πιθανό να οφείλεται στις δύσκαμπτες ιδεοληψίες τους. Όπως διατρανώνουν εδώ και αρκετό καιρό, τα Τ.Ο.Μ.Υ. είναι οι φορείς που θα επωμιστούν την παροχή πρωτοβάθμιας νοσηλείας, ενώ τα ΚΥ θα είναι μόνο για να εκτελούν συνταγές. Όταν όμως η κουβέντα έρχεται στο πότε θα λειτουργήσουν τα Τ.Ο.Μ.Υ., τηρείται σιγήν ιχθύος. Ουσιώδης, δε, διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι τα Τ.Ο.Μ.Υ. στελεχώνονται με γιατρούς ειδικοτήτων Γενικής Ιατρικής, Παθολόγου και Παιδιάτρου, ενώ τα ΚΥ διαθέτουν γιατρούς πληθώρας ειδικοτήτων.

Σε κάθε περίπτωση, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Τα ΚΥ είναι οι εκ των πραγμάτων πάροχοι πρωτοβάθμιας νοσηλείας και οι άνθρωποι που τα στελεχώνουν προσπαθούν να ανταποκριθούν με αξιοπρέπεια και φιλότιμο χειμώνα-καλοκαίρι στο έργο το οποίο επιτελούν. Ιδιαίτερα τα ΚΥ με έδρα νησιά, όπως αυτό της Θάσου, καλούνται να καταβάλουν τεράστια προσπάθεια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πολλές φορές με έλλειψη υλικών μέσων. Συμπέρασμα όλων των ανωτέρω είναι πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αφήσει στη μοίρα τους τα ΚΥ, έχοντας το βλέμμα στραμμένο σε σχέδια επιχάρτου που δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα. Μόνο το φιλότιμο των εργαζομένων σε αυτά έχει μείνει για να τους δίνει ζωή.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν έχει γίνει ακόμη καμία ενέργεια για τους νεφροπαθείς συμπολίτες μας από τη Θάσο, οι οποίοι ταλαιπωρούνται ιδίως τη χειμερινή περίοδο.

Ο π. Βουλευτής αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΥ Πρίνου για το έργο που επιτελεί. Επίσης, δεσμεύεται να ενεργήσει κατά το μέτρο του δυνατού, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν.

Προηγούμενο άρθροΟ νέος πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ στον Αντιπεριφερειάρχη
Επόμενο άρθροΉταν δίκαιο…..και έγινε πράξη