Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου η συμμετοχή του Δήμου στο «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ». Βασικός σκοπός του δικτύου είναι ο σχεδιασμός και η ανάληψη δράσης για τη δημιουργία δικτύου συνεργασίας μεταξύ των μελών του, ώστε να συγκροτούν ομάδες και να υποβάλλουν και να υλοποιούν προτάσεις έργων για χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά προγράμματα, όσον αφορά τους τομείς της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Αειφορίας, της προστασίας του Περιβάλλοντος, της Κυκλικής Οικονομίας και της Οικοκαινοτομίας. Ειδικότερα το Δίκτυο επιδιώκει την πραγματοποίηση των σκοπών του, μέσω της επιστημονικής και τεχνικής έρευνας και τεχνικής υποστήριξης των Δήμων, για την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων και πολιτικών.

Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ. – Δίκτυο Πόλεων)

Το Δίκτυο Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη» ιδρύθηκε με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με πρόθεση να παρέχει ουσιαστική τεχνική στήριξη στην ενημέρωση, δικτύωση και οργάνωση των Δήμων που συμμετέχουν σε αυτό, ώστε να υποβάλλουν και να υλοποιούν προτάσεις σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και να εκμεταλλευτούν τις πρόσθετες παρεχόμενες χρηματοδοτήσεις. από μεμονωμένους φορείς, αλλά από ομάδες φορέων όπου στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να προέρχονται και από περισσότερα του ενός κράτη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει αρκετές χρηματοδοτικές δυνατότητες, μέσα από προγράμματα που συντονίζονται σε κεντρικό επίπεδο και απευθύνονται στο σύνολο της Ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Στόχοι του Δ.Ε.Π.ΑΝ

Οι στόχοι του Δ.Ε.Π.ΑΝ είναι να πραγματοποιεί κοινές δράσεις ώστε να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας μέσω της αμοιβαίας διαχείρισης των Δράσεων.Να αποτελέσει έναν πρωτοποριακό επιστημονικό μηχανισμό με εξειδικευμένο προσωπικό για την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης. Να συμμετέχει σε πρωτοβουλίες και προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς όφελος των Δήμων-μελών της αλλα και να αναπτύξει τμήμα συμβουλευτικών υπηρεσιών, μελετών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων ώστε να προσφέρει τεχνοκρατική υποστήριξη και τεκμηρίωση σε όλους τους ενδιαφερόμενους Ο.Τ.Α. τη στιγμή που παρατηρείται ότι εκατοντάδες προκηρύξεις επιδοτούμενων προγραμμάτων αναζητούν υποψήφιους ωφελούμενους και οι Δήμοι δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τους προσφερόμενους πόρους.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΑΕ ΑΟΚ με τον Δήμαρχο Καβάλας
Επόμενο άρθροΚοροναϊός: Συναγερμός και στην Ελλάδα – Αυτές είναι οι οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας