Στην Καβάλα, θα βρεθεί για τέσσερις ημέρες το ευρωπαϊκό πρόγραμμα nZEB Roadshow με δωρεάν εκδηλώσεις και εξειδικευμένα εργαστήρια για το κοινό αλλά και για εξειδικευμένους μηχανικούς, τεχνικούς και φοιτητές σχετικά με τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Τράπεζας της Ελλάδος και έχουν ως στόχο, οι ειδικοί και το ευρύ κοινό να γνωρίσουν από κοντά τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας και το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου.

Οι εξειδικευμένες δράσεις απευθύνονται σε μηχανικούς (αρχιτέκτονες μηχανικοί, πολιτικοί μηχανικοί και μηχανολόγοι μηχανικοί) και σε όλες τις ειδικότητες που σχετίζονται με την ενέργεια και την κατασκευή (τεχνικοί, κατασκευαστές, εταιρείες παραγωγής/εμπορίας παθητικών συστημάτων).

Όλες οι εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τη ΘΕΡΜΟΠΛΑΣΤΙΚΗ στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ LUCY

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχουν εκθέσεις υλικών και συστημάτων από καταξιωμένες εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου, καθώς και πρακτικές επιδείξεις και εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο.

Είτε είστε μηχανικός ή τεχνικός ή απλώς κάτοικος της περιοχής και έχετε την περιέργεια να μάθετε τι είναι το κτίριο nΖΕΒ, σίγουρα κάποια από τις εκδηλώσεις θα έχει ενδιαφέρον για εσάς ή για τα παιδιά σας. Σε κάθε περίπτωση τα στελέχη του ΕΙΠΑΚ θα είναι εκεί πρόθυμα για συζήτηση, ενημέρωση, κατάρτιση και παιχνίδια.

Για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων και για την τήρηση των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας, κάντε κλικ εδώ και συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

Πέμπτη 02.06:

8.30 – 14.30: Επίσκεψη σχολείων
17.00 – 20.00: Διαδραστικό Workshop Τεχνικών και Μηχανικών “Παθητικά κτίρια και η κατασκευή τους, θερμομόνωση, τοποθέτηση κουφωμάτων, αεροστεγανότητα, θερμογέφυρες”
Παρασκευή 03.06:

8.30 – 14.30: Επίσκεψη σχολείων
17.00 – 20.00: Workshop για Μηχανικούς και Τεχνικούς: “Όλα όσα θέλεις να μάθεις για τον Μηχανικό Αερισμό, τις Αντλίες Θερμότητας και το κόστος κατασκευής του Παθητικού Κτιρίου”
Σάββατο 04.06:

10.00 – 14.00: Παιχνίδια για παιδιά και μεγάλους
17.00 – 20.00: Εταιρείες, Ομιλίες & Παρουσιάσεις Παθητικών Κτιρίων
Κυριακή 05.06:

10.00 – 12.00: Επίσκεψη σε Θερμοπλαστική
12.00 – 13.00: Επίσκεψη σε Παθητικό Κτίριο

Προηγούμενο άρθροΕλληνοτουρκικά: Σε ετοιμότητα η Αθήνα – Πού αποσκοπούν οι τουρκικές απειλές για αποστρατιωτικοποίηση
Επόμενο άρθροΣάββας Εμινίδης: Πάμε δυνατά με νέα πρόσωπα, νέες ιδέες και προτάσεις για το αύριο