Με ένα ποσό της τάξεως των 159.113 ευρώ θα επιδοτηθεί το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας λόγω της οικονομικής ζημίας που υπέστη από τους περιορισμούς στις μετακινήσεις επιβατών λόγω κορωνοϊού. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Γιάννης Χαλεπιάδης ευχήθηκε να πάρουν αυτά

τα χρήματα που θα είναι μία οικονομική ανάσα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «αυτά τα ποσά μας είχαν ανακοινωθεί από τις 29 Ιουλίου που ψηφίστηκαν στη βουλή. Περιμέναμε αυτήν την επιδότηση για το 50% των θέσεων επιβατών μέσα στα οχήματα που δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε χρήση. Από ‘κει και μετά βγήκε τον Οκτώβριο ένα καινούργιο ΦΕΚ που συμπεριλάμβανε και τις τουριστικές επιχειρήσεις, την ΤΡΕΝΟΣΕ κι έτσι καταργήθηκε η απόφαση του Ιουλίου. Στις 24 Δεκεμβρίου βγήκε καινούργιο ΦΕΚ που κατήργησε τα προηγούμενα κι έλεγε ότι θα βγει καινούργια Υπουργική Απόφαση που θα μας δίνει επιδότηση για τις θέσεις του 50% που δεν χρησιμοποιούμε. Επιτέλους, στις 31 Δεκεμβρίου ψηφίστηκε το ΦΕΚ με τα ακριβή ποσά για κάθε επιχείρηση και περιμένουμε να υλοποιηθεί. Είναι το τρίτο ΦΕΚ που βγαίνει. Μακάρι να μας δοθεί, θα είναι μια ανάσα για μας διότι η ζημιά που έχουμε πάθει από το Μάρτιο μέχρι σήμερα αγγίζει το 70%. Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα και τι θα αποφασίσουν. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης κι όχι στο δικό μας. Η Ομοσπονδία μας κάνει ό,τι μπορεί για να πάρουμε αυτήν την επιδότηση. Αν είναι να μας τη δώσουν, θα μας τη δώσουν».

ΠΟΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ;

Πρόσθεσε ότι «υποτίθεται ότι από σήμερα που τελειώνουν οι γιορτές επιστρέφουμε σε μία κανονικότητα αλλά με τα καταστήματα όλα κλειστά δεν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο. Για μας η κανονικότητα θα έρθει όταν ανοίξουν τα σχολεία και θα κινηθεί ο κόσμος στους δρόμους. Εμείς δεν περιμένουμε από την αγορά να κινηθούμε. Μόνο από τα σχολεία και ειδικά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αφού τα σχολεία της πρωτοβάθμιας είναι στις γειτονιές και δεν έχουν μετακινήσεις με το αστικό λεωφορείο. Ας ελπίσουμε να μην έχει γίνει επιδημιολογική ζημιά με το άνοιγμα της αγοράς στις γιορτές και να μπορέσουμε κάποια στιγμή να μπούμε στην κανονικότητα».