Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη της δημιουργικής χρονιάς του Κavala Crea Center, με μια πρώτη διαδικτυακή συνάντηση των συμμετεχόντων καλλιτεχνών που υπέβαλαν αίτηση και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Crea Centers του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Black Sea Basin 2014 -2020.

Η 1η αυτή Διαδικτυακή Συνάντηση Καλλιτεχνών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022 μέσω της πλατφόρμας Webex, με διάρκεια περίπου 4 ώρες.

Σε αυτήν θα έχουν πρόσβαση και οι ξένοι εταίροι μας από τους Δήμους Cekmekoy (Τουρκία), Κωνστάντζας (Ρουμανία) και Byala (Βουλγαρία), καθώς και το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας της Ουκρανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση του καλλιτεχνικού κόσμου του Δήμου Καβάλας, αλλά και της ευρύτερης Περιφέρειας ΑΜΘ, στην πρόσκληση του Kavala Crea Center ξεπέρασε τις προσδοκίες μας.

Συλλέχθηκαν και εντάχθηκαν στο Kavala Crea Center συνολικά 47 καλλιτεχνικές ιδέες που θα αναπτυχθούν και θα φιλοξενηθούν στη Μεγάλη Λέσχη για το έτος 2022.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνάντησης, θα γίνει μια πρώτη γνωριμία με τους καλλιτέχνες του Κavala Crea Center, μέσα από μια μικρή παρουσίαση της προτεινόμενης ιδέας/project που σκοπεύουν να υλοποιήσουν στο πλαίσιο του έργου CREA CENTERS.

Η παρουσίασή τους αυτή, θα δώσει την δυνατότητα στους ξένους καλλιτέχνες των άλλων CREA CENTERS να τους γνωρίσουν αλλά και στην τριμελή επιτροπή αξιολόγησης των αιτήσεων να αποκτήσει μια πιο πλήρη εικόνα των προτεινόμενων ιδεών.

Η επιτροπή αξιολόγησης του Δήμου Καβάλας αποτελείται από άτομα με γνώση και εμπειρία στα καλλιτεχνικά θεματικά αντικείμενα που φιλοξενεί το Kavala Crea Center.

Πέραν, όμως, της αξιολόγησης είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να γνωρίσουν όλοι οι συμμετέχοντες τις ιδέες των καλλιτεχνών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να δημιουργηθούν συνεργατικά projects.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την πρώτη από μια σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και δρώμενων, που θα λάβουν χώρα τη χρονιά αυτή, δημιουργώντας ένα συνεκτικό πολιτιστικό ημερολόγιο με άξονα τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των 47 συμμετεχόντων, διανθισμένο με εκδηλώσεις έμπνευσης από προσκεκλημένους καλλιτεχνικούς μέντορες της χώρας μας, καθώς και καλλιτεχνών των άλλων συμμετεχουσών χωρών στο έργο.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Δέμπα- Γάκη για τις επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά και τον τουρισμό
Επόμενο άρθροΤην βασιλοπίτα του έκοψε το Παραρτήμα Προστασίας Παιδιού Καβάλας