Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος χαρακτήρισε μίζερο το Φεστιβάλ Cosmopolis.

Συγκεκριμένα τόνισε πως “Καταρχάς αυτό που θα πω από την αρχή είναι ότι πρόκειται για ένα φεστιβάλ που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γνωρίσαμε κάποτε. Το σημαντικό δεν είναι μόνο το είδος των εκδηλώσεων και αυτή είναι η διαφορά που έχομε με την σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας και το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας τις εκδηλώσεις που θα πρέπει να γίνουν στο Δήμο Καβάλας αλλά τα χρήματα που δαπανώνται για αυτές τις δράσεις.

Εγώ όλο αυτό θα το χαρακτήριζα με μια λέξη, μίζερο…. Διότι ή δεν θα πρέπει να γίνει καθόλου λόγω πανδημίας ή θα πρέπει να γίνει με τον τρόπο που αρμόζει στην Καβάλα.

Κάποιες σπασμωδικές δράσεις, δεξιά και αριστερά, άλλες αποτυχημένες και άλλες λίγο ή πολύ πετυχημένες για τα τόσα πολλά χρήματα που δίδονται νομίζω ότι είναι πρόκληση.

Μια τέτοια παρόμοια δράση νομίζω ότι δεν χρειάζεται πολλά χρήματα. Αφού λέει ο Δήμαρχος ότι θέλει να βάλει τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας σε καλή διαχείριση ας το κάνει σωστά. Με αυτή την πράξη απλά έχει αποτύχει παταγωδώς”.

ΜΕΛΕΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Ο ίδιος στην συνέχεια αναφέρθηκε σε ένα άλλο θέμα, το πάρκινγκ Ροδόπης και θύμισε ότι άκουσε τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Σιμιτσή να κάνει λόγο για μια μελέτη βιωσιμότητας για το παρκινγκ Ροδόπης. “Το παρκινγκ όμως δεν θα ήταν βιώσιμο. Τώρα δεν ξέρω γιατί πάλι έρχεται το θέμα στο προσκήνιο. Για εμένα έπρεπε να δοθεί μια προτεραιότητα στο πάρκινγκ στον Καπνεργάτη μήπως και εκεί γίνουν κάποιες εργασίες από την στιγμή που αυτό της Ροδόπης έχει ένα τέτοιο πρόβλημα. Αλλά έχουμε μερικά βήματα που πρέπει να γίνουν εμπρός για να καλύψουμε τις ατέλειες που παρουσιάζει η πολιτική μας. Όταν δεν έχουμε καλύψει το θέμα της αλλαγής του πολεοδομικού σχεδίου έτσι ώστε να λειτουργεί και ως υπέργειος χώρος το πάρκινγκ αυτό, και αν δεν έχουμε δει αν είναι βιώσιμο το υπόγειο πάρκινγ πώς θα προχωρήσουμε;. Από τα απλά δεν έπρεπε να ξεκινήσουμε;

Εδώ τόσα χρόνια η αλλαγή δεν έγινε. Και από τότε που το είπε η κ. Τσανάκα στο Δήμαρχο έχει περάσει 1,5 χρόνος. Δεν έχει κάνει όμως ούτε αυτός τις αναγκαίες κινήσεις. Το Δεκέμβριο του 2019 το είπε η κ. Τσανάκα και από τότε δεν έγινε τίποτε. Βέβαια τίποτε δεν έκαναν και οι προηγούμενες διοικήσεις.

Και τώρα μιλάμε για το αν είναι βιώσιμο ένα πάρκινγκ. Εδώ υπάρχουν και άλλες λύσεις. Έπρεπε να ξεκινήσουν διαδικασίες και αυτό έπρεπε να το γνωρίζει καλύτερα από όλους ο κ. Μουριάδης που ήταν άλλωστε και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το Δεκέμβριο του 2019 είχε ζητήσει ο ανάδοχος παράταση και από τότε τίποτε δεν έγινε όπως σχολίασε ο κ. Παπαδόπουλος με έμφαση.

ΣΕ ΣΕΙΡΑ

Τέλος ανέφερε ότι “Συνεχώς προσπαθούμε μέσω της κυβέρνησης και των κυβερνητικών βουλευτών να φέρουμε τα πράγματα σε μια καλή σειρά στο Δήμο Καβάλας που δεν μπορεί άλλωστε η διοίκηση από μόνη της να βάλει σε μια σειρά. Και αναγκάζεται η κυβέρνηση να πάει σε ΚΥΑ και αποφάσεις για να καλύψεις λάθη διαχείρισης.

Και αυτό είναι καθαρά λάθος της διοίκησης. Η επόμενη κίνηση πρέπει να είναι η αλλαγή του Σχεδίου Πόλης και σε αυτό το σημείο μέμφομαι τη διοίκηση που δεν έκανε τίποτε για να αλλάξει το όλο σκηνικό. Έπρεπε όλα να έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Και τίποτε δεν έγινε. Και ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Καβάλας; Το κυκλοφοριακό που ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται πιο μεγάλο. Αλλά κανείς δεν κάνει κάτι”. Μάλιστα υπενθύμισε ότι ούτε το Αστικό ΚΤΕΛ δεν επιδότησε ο Δήμος Καβάλας προκειμένου κάποια δρομολόγια μη βιώσιμα να μείνουν επειδή εκεί δεν πηγαίνει το Αστικό ΚΤΕΛ. «Το υποσχέθηκε και δεν το έκανε. Ας πάει σε άλλους Δήμους να δει. Και τώρα πάμε για αγορές μετοχικού κεφαλαίου; Δεν γίνεται να φταίει για όλα η αντιπολίτευση και η πανδημία. Ας αναλάβει κάποιος την ευθύνη για να δείξει ότι έχει πολιτική υπόσταση» σημείωσε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΤοποθέτηση αίθουσας ελαφριάς Λυόμενης προκατασκευής για τις ανάγκες στέγασης του Δημοτικού Σχολείου Αντιφιλίππων
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν να λειτουργούν και πάλι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καβάλας