%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82-800x445

Υπάρχει σε εξέλιξη ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα για τα «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» και στο  πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε μία εκδήλωση στο Επιμελητήριο Καβάλας για να ενημερωθούν οι επαγγελματίες. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτήν την ενημερωτική εκδήλωση.

Συγκεκριμένα είπε ότι «όταν υπάρχει συνεργασία επιχειρηματιών και φορέων της επιχειρηματικότητας, δεν είναι πολλά λόγια για το τίποτα. Εμείς μπαίνουμε σε πρόγραμμα μόνο όταν υπάρχει αποτέλεσμα και υπάρχει αποτέλεσμα και για τους συναδέλφους και για την πόλη γενικότερα. Τη Δευτέρα ήταν μία πρώτη συνάντηση για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου, ένα πρόγραμμα το οποίο είναι αρκετά φιλόδοξο και προϋποθέτει συνεργασία μεταξύ φορέων και με το δήμο Καβάλας που είναι ο πρώτος κρίκος αυτού του προγράμματος αλλά και αποτελεσματικότητα η οποία επειδή οι ημερομηνίες είναι λίγο σφιχτές, θέλει κάποια πράγματα να γίνουν γρήγορα. Θέλει γρήγορη ενημέρωση των συναδέλφων, να μπει ένας ικανοποιητικός αριθμός συναδέλφων μέσα στο πρόγραμμα, τοποθέτηση σε κάποιες οδούς με κάποιες προϋποθέσεις οι οποίες θα πρέπει να είναι τα εμπορικά μαγαζιά περισσότερα από όσα είναι τα εστίασης. Θα πρέπει να είναι επιχειρήσεις οι οποίες να μην δραστηριοποιούνται μόνο σε δρόμους υψηλής όχλησης αλλά να είναι ήπιας κυκλοφορίας. Είναι κάποιες προϋποθέσεις, γι’ αυτόν το λόγο έγινε η συνάντηση που ήταν σε πάρα πολύ καλό κλίμα. Ήταν η εταιρεία η οποία μας ενημέρωσε πλήρως για το πώς πρέπει να ξεκινήσει, τουλάχιστον, οι πρώτες κινήσεις που πρέπει να γίνουν πρωτίστως από το δήμο Καβάλας αλλά και από το Επιμελητήριο».

ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑ

Ο κ. Λεμονίδης πρόσθεσε ότι «Η περιοχή στην οποία θα γίνει αυτή η ανάπλαση- ανακαινίσεις καταστημάτων- με επιλέξιμες δαπάνες, πάντα σκεπτόμενοι ότι θα υπάρχει μια ωραία γειτονιά με ομοιομορφία, δηλαδή θα υπάρχουν ίδιες τέντες, ίδιες βιτρίνες, ίδιος φωτισμός, εξωτερικά θα γίνουν κάποιες παρεμβάσεις. Αυτά προϋποθέτουν ότι οι καταστηματάρχες θα πρέπει να πούνε το «ναι» για να ξεκινήσει το πρόγραμμα. Διότι πρόγραμμα χωρίς τη συμμετοχή συναδέλφων δεν υφίσταται όσο καλές προθέσεις να έχει και η εταιρεία και το υπουργείο και ο δήμος Καβάλας. Άρα ο πρώτος που πρέπει να ενημερωθεί και ο πρώτος που πρέπει να πειστεί ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι προς όφελος της επιχείρησης, είναι ο συνάδελφος. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε εμείς. Η ενημέρωση από την πλευρά μας θα γίνει έτσι όπως πρέπει να γίνει. Από ‘κει και μετά η υποχρέωση του δήμου είναι να ορίσει τη περιοχή σύμφωνα με τις προϋποθέσεις αυτές που υπάρχουν στο πρόγραμμα που θα γίνουν οι παρεμβάσεις. Μας έδειξαν περιπτώσεις πόλεων, εκτός Ελλάδας, όπου έχουν γίνει τέτοιες παρεμβάσεις με τέτοια προγράμματα και πραγματικά η ποιότητα όσον αφορά τον επισκέπτη και πόσο αλλάζει η διάθεση και πόσο διαφορετικά είναι, είναι πραγματικά διαφορετική η εικόνα.

Επειδή με το δήμο Καβάλας και συγκεκριμένα με τον κ. Τουλκίδη που διαχειρίζεται το πρότζεκτ, νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλή συνεργασία, γι’ αυτό και μας ζήτησε να βοηθήσουμε στην κατεύθυνση, να δούμε που μπορεί να γίνει το πρόγραμμα ούτως ώστε να γίνει να γίνει κάτι καινούργιο, να αναβαθμιστεί μία περιοχή. Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις οι οποίες θα έχουν ως προϋπόθεση την ομοιομορφία.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα. Τη Δευτέρα ήταν η πρώτη συνάντηση και για μας ήταν η πρώτη ενημέρωση από τους καθ’ ύλην αρμόδιους».

ΠΕΡΙΟΧΗ

Ακούστηκε ότι το δημοτικό έργο προορίζεται για την οδό Κουντουριώτου και η περιοχή του προγράμματος θα είναι όλο το κέντρο της πόλης. Πάνω σ’ αυτό ο κ. Λεμονίδης δήλωσε  ότι «το να ακούμε ανεπίσημα αυτές τις γνωστές συζητήσεις που γίνονται για να γίνονται, το θέμα είναι τελικά πού μπορεί να γίνει. Και να μην ξεχνάμε το βασικό στοιχείο: Πρέπει να συμφωνήσουν οι συνάδελφοι. Μετά θα υπάρξει συνεργασία των φορέων της αγοράς με τους καταστηματάρχες κι αυτός είναι ένας λόγος που στο πρόγραμμα υπάρχει ο δήμος Καβάλας, οι δήμοι γενικά σε πανελλαδικό επίπεδο και μετά οι Εμπορικοί Σύλλογοι. Επειδή, όμως, υπάρχουν πάρα πολλές προϋποθέσεις, να γίνουν αλλαγές σε όρους καταστατικών κλπ, δεν μπορούσε να μπει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας και μπήκε το Επιμελητήριο. Επειδή το Επιμελητήριο είναι η επιχειρηματική ομπρέλα που πιάνει όλες τις επιχειρήσεις, μπορεί πιο εύκολα να συνδεθεί με περισσότερες. Εκεί έρχεται και ο Εμπορικός Σύλλογος ο οποίος, καλώς ή κακώς, έχει μια διαφορετική αμεσότητα με τον κάθε καταστηματάρχη. Κι εκεί θα βοηθήσουμε. Καλό θα είναι να τελειώνουμε αυτήν την εβδομάδα, όμως μέχρι την άλλη Παρασκευή πρέπει να έχουμε τελειώσει τα πάντα».

Προηγούμενο άρθροO Δήμος Νέστου βάζει λεωφορεία για να δώσουν αίμα για τους πληγέντες των πυρκαγιών
Επόμενο άρθροΠτώμα εφήβου βρέθηκε στις όχθες του Έβρου