download-2-8

Κριτική στον Δήμο Καβάλας για έλλειψη σχεδιασμού στην τουριστική προβολή της Καβάλας ασκεί ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» κ. Μάκης Παπαδόπουλος.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Υπάρχει μια μεγάλη ανησυχία. Μάιος και Ιούνιος δεν υπήρχαν τα αποτελέσματα βάσει των προσδοκιών που είχαμε όλοι μας, όταν μιλούσαν οι της διοίκησης και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για έλευση κόσμου στην Καβάλα.

Δυστυχώς όλοι διαψεύσθηκαν. Μάιος και Ιούνιος ήταν οι χειρότεροι μήνες της τελευταίας 5ετίας και πιστεύω ότι από εδώ και στο εξής πρέπει να λάβουμε κάποια μέτρα, γιατί αν θέλουμε να κάνουμε έναν απολογισμό τότε θα δούμε τι ακριβώς φταίει.

Απλά αυτό δεν το έκανε η δημοτική αρχή ποτέ της, ούτε από την αρχή ούτε τώρα. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για το που πηγαίνουμε… Κανείς δεν λαμβάνει υπόψιν τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Κανείς δεν σκέφτεται τι συμβαίνει, αν πέφτει το νόμισμα μιας γειτονικής χώρας, αν υπάρχει κάτι ώστε έτσι να χαράσσεται ένας στρατηγικός σχεδιασμός.

Δυστυχώς όμως, ούτε η στρατηγική διάθεση του Δήμου Καβάλας φαίνεται μετά από 4 χρόνια στη διοίκηση, ούτε κάποιος σχεδιασμός.

Έτσι πρότεινα να συνεδριάσει η επιτροπή τουρισμού ώστε να έρθουμε όλοι οι αρμόδιοι φορείς, η αγορά για να μπορέσουμε να δούμε τι συμβαίνει και να παρθούν αποφάσεις. Αποφάσεις γιατί; Για να μην χαθεί η υπόλοιπη τουριστική περίοδος.

Εύχομαι λοιπόν να εισακουσθώ, η Δήμαρχος και η Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Ιωσηφίδου επιτέλους να αφυπνισθούν, να αρχίσουν να δουλεύουν και να αφήσουν τις φωτογραφίες και τις συνεντεύξεις γιατί έτσι κόσμος στην Καβάλα δεν έρχεται».

ΕΚΛΟΓΕΣ

Αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές στην Αυτοδιοίκηση ο ίδιος, ερωτηθείς βέβαια σχετικά, σχολίασε ότι  «Εμάς δεν μας τρομάζει κανένα εκλογικό σύστημα!  Εμείς δεν σταματήσαμε βέβαια από το 2014, συνεχίζουμε την ευθύνη που μας έδωσε ο κόσμος και έτσι πράττουμε με συνέπεια, κάνουμε σοβαρή και συστηματική δουλειά και με αυτό τον τρόπο συνεχίζουμε μέχρι σήμερα.

Τώρα πότε θα γίνουν οι εκλογές εμάς δεν μας ενδιαφέρει. Ο κόσμος το 2014 μας επέλεξε να είμαστε στην αντιπολίτευση και εμείς παίξαμε τον ρόλο μας από την θέση που ο κόσμος μας έβαλε. Κάθε μέρα είμαστε στην θέση μας, αναδεικνύουμε τα θέματα, δεν αποφασίζουμε μεν αλλά από εκεί και πέρα προσπαθούμε να δώσουμε προτάσεις στη διοίκηση ώστε να πάει η Καβάλα μας ένα βήμα εμπρός και καλύτερα.

Δυστυχώς όμως, απέτυχε η δημοτική αρχή και για να μπορέσει να ολοκληρώσει και να φτιάξει ένα έργο, με μια πόλη καθαρή και νέες θέσεις εργασίας, δεν έκανε αυτό που έπρεπε. Εμάς λοιπόν δεν μας τρομάζουν οι εκλογές, ούτε η απλή αναλογική».

ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ

Πρόσθεσε δε πως «Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με όλους τους θεσμικούς και όλους τους φορείς, απλά χρειάζονται βελτιώσεις και τροποποιήσεις. Και ο κ. Πατούλης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ,  πρέπει να κοιτάξει να μην λαϊκίζει και να παίζει παιχνίδια για τον εαυτό του, παρά να δώσει προτάσεις όπως άλλωστε θα έπρεπε να κάνει και ο Δήμος Καβάλας. Εκτιμώ ότι ήταν λάθος της δημάρχου κ. Τσανάκα που δεν μας φώναξε να καταθέσουμε προτάσεις για το νέο εκλογικό νόμο, παρά μόνο ακολούθησε την στρατηγική του κ. Πατούλη. Για εμένα αυτό είναι λάθος. Πρέπει να υπάρχουν αποφάσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Χρειάζεται συνεργασία και δεν μπορεί η αίθουσα ενός δημοτικού συμβουλίου να περιορίζεται σε αντιπαραθέσεις και καβγάδες. Πρέπει και κάποιες αποφάσεις να λαμβάνονται.

Απλά είναι γεγονός πως χρειάζεται η καλή συνεργασία. Και παράλληλα πρέπει κάτι να γίνει και με τη γραφειοκρατία μια και δεν μπορούν κάποια πράγματα να λύνονται μετά από πολλά χρόνια και δεν μπορούν να δίδονται αρμοδιότητες στους Δήμους και παράλληλα να απομυζείς τους νόμους.

Χρειάζονται παρεμβάσεις για βελτιώσεις ώστε να υπάρχει μια καλή λειτουργικότητα στο Δήμο».

Προηγούμενο άρθροΟ Υπ.Εσωτερικών δεν έκανε δεκτή την τροπολογία για το θέμα των 56 αιρετών και πρώην αιρετών
Επόμενο άρθροΔυσφορία της δημάρχου Καβάλας Δ. Τσανάκα για την τροπολογία των δημοτικών εκλογών