%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb-%ce%ba%ce%b1%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%b1

Και από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, όπου είναι διορισμένο μέλος του συμβουλίου, πρόκειται να παραιτηθεί ο Γιώργος Τσακίρης. Ο πρώην εκπρόσωπος των ΑΝΕΛΛ στο Νομό Καβάλας, που έφυγε από το κόμμα Καμμένου λόγω της συμφωνίας με τα Σκόπια, ανακοίνωσε χθες στο ράδιο Πρωινή την απόφαση του να παραιτηθεί από μέλος του δ.σ. του Νοσοκομείου. Στην ίδια συνέντευξη μίλησε για τη σχέση του με τους ΑΝΕΛΛ, την πρόσφατη απόφαση του να αποχωρήσει κτλ.

Ο Γιώργος Τσακίρης είπε ότι το 2012 (Μάρτιο ή Απρίλιο) αποφάσισε να στηρίξει το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων που τότε δημιουργήθηκε. Εξήγησε ότι μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε καμία σχέση με κόμματα κτλ. «Ήμουν ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης στο Ν. Καβάλας. Ήταν μια καλή εμπειρία» πρόσθεσε αφού όλο αυτό το διάστημα των 6 ετών ήταν πολλές φορές υποψήφιος σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις. Φυσικά η προσφορά του στο κόμμα ήταν ανιδιοτελής. Στην ερώτηση γιατί δεν αποδέχθηκε κάποια έμμισθη θέση, απάντησε ότι τέτοια δεν έτυχε να του προταθεί. Απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα των διοικητικών θέσεων που οι τοπικοί ΑΝΕΛΛ διεκδίκησαν σε τοπικό επίπεδο αλλά δεν πήραν ποτέ. Όπως τόνισε, ακόμη και τώρα που είναι εκτός κόμματος θα προσπαθήσει να βοηθήσει όπου μπορεί την πόλη και το Νομό. Για πιθανή ένταξη του σε άλλα κόμματα, απάντησε αρνητικά.

«Της απόφασης μου να αποχωρήσω από το κόμμα προηγήθηκαν αρκετοί μικρότεροι συμβιβασμοί. Δικαιολογούσα κάποια πράγματα με τα οποία δεν ήμουν σύμφωνος» είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε επίσης ότι σε ανύποπτο χρόνο, τον περασμένο Φεβρουάριο (στο πλαίσιο τηλεοπτικής του συνένευξης) δήλωσε ότι θα έφευγε από τους ΑΝΕΛΛ σε περίπτωση συμφωνίας με τα Σκόπια. «Έπρεπε να αποτρέψουμε τη συμφωνία» είπε ο κ. Τσακίρης, φάνηκε να υποστηρίζει την ιδέα κατάθεσης πρότασης μομφής στο πρόσωπο του Υπουργού των Εξωτερικών.

Ο κ. Τσακίρης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εκτός της δικής του αποχώρησης από τους ΑΝΕΛΛ Καβάλας να υπάρξουν και άλλες. Όπως άφησε να εννοηθεί, είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

(Στην φωτογραφία του Ιουνίου του 2012, η πρώτη επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στην πόλη της Καβάλας για το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο Γιώργος Τσακίρης φυσικά και βρίσκεται στη φωτογραφία, στα γραφεία που είχαν τότε οι ΑΝΕΛΛ στην πόλη μας).

Προηγούμενο άρθροΠάλι μυρίζει από τον βιολογικό της Ασπρης αμμου
Επόμενο άρθροΔιευρυμένη σύσκεψη για το παραεμπόριο θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου