Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, μίλησε στο ΙΒ’ Διαδικτυακό Συνέδριο Ναυτικών Μουσείων που διεξάγεται το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου 2021, με θέμα “Άνδρος, πρωτοπόρος της ποντοπόρου εμπορικής ναυτιλίας – Συνδυάζοντας την ναυτική τέχνη με τη ναυτιλιακή επιχειρηματικότητα”.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης παρέμβασης του ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, αφού συνεχάρη τον Δήμαρχο Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη και τους συνεργάτες του για την άψογη διοργάνωση του συνεδρίου, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι γνωρίζοντας την εξαιρετική δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο Ναυτικό Μουσείο Καβάλας από τον Πρόεδρο του, Χρήστο Τζανάκο, έχει την απόλυτη βεβαιότητα ότι τα Ναυτικά Μουσεία λειτουργούν ως φωτεινοί φάροι μεταλαμπάδευσης γνώσεων και πληροφοριών για την ιστορία του τόπου μας και ως διαχρονικοί θεματοφύλακες της ναυτικής μας παράδοσης” και πρόσθεσε “οι διοικήσεις των Ναυτικών Μουσείων, με τη στήριξη των Δήμων, έχουν τη δυνατότητα να ισχυροποιήσουν έτι περαιτέρω το δίκτυο συνεργασίας τους και να συνδεθούν με τις τοπικές κοινωνίες και δη με τα νεότερα σε ηλικία τμήματα τους.

Κατά αυτό τον τρόπο θα καταφέρουν όχι μόνο να αναδείξουν την αξία της ναυτικής μας τέχνης, αλλά και το μέγεθος της ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας της χώρας. Παράλληλα, μέσα από την προβολή σπάνιων εκθεμάτων και διαφόρων ιστορικών στοιχείων, θα καταστεί η ναυτοσύνη της πατρίδας μας αντικείμενο συστηματικής έρευνας από την ελληνική και διεθνή εκπαιδευτική κοινότητα”.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μουριάδης επισήμανε πως “τα ναυτικά μουσεία μπορούν να ενταχθούν στο βασικό σχεδιασμό της οικονομικής ανάπτυξης μιας περιοχής και να αποτελέσουν σταδιακά σημείο αναφοράς για την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου τουριστικού οδηγού”.

Προηγούμενο άρθροΜυθικός Τσιτσιπάς: Νίκησε τον Ζβέρεφ και προκρίθηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός
Επόμενο άρθροΤσιμπούρι προκάλεσε εγκεφαλίτιδα σε κτηνοτρόφο στον Έβρο