Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, απηύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα που διοργάνωσε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, με θέμα “Εκπαίδευση Προσφύγων: Προκλήσεις και προοπτικές”.

Στην ημερίδα συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Κόπτσης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, Κώστας Μπαντίκος και εκπρόσωποι του Αυτοτελού Τμήματος Συντονισμού Εκπαίδευσης Προσφύγων του Υ.ΠΑΙ.Θ, των Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων Π.Δ.Ε. ΑΜ-Θ, της Διοίκησης των Δομών, του ΕΟΔΔΥ και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Μουριάδης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές της ημερίδας για το γεγονός ότι έφεραν στο τραπέζι του διαλόγου όσους φορείς εμπλέκονται στη διαδικασία εκπαίδευσης των προσφύγων και για την ιδιαίτερη ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζουν τα προβλήματα προσαρμογής αυτών των παιδιών στις νέες συνθήκες, τόνισε πως “ο Δήμος Καβάλας, θέλοντας να βοηθήσει στο έργο που επιτελείται στο δομή προσφύγων, έχει πάρει πρωτοβουλίες, με σκοπό την ένταξη των προσφυγόπουλων, αλλά και των γονιών τους, στην κοινωνία και την καθημερινότητα της Καβάλας, στο μέτρο, βεβαίως, που μας επιτρέπει και η πανδημία.

Έχουμε διοργανώσει ή συμμετέχουμε σε διοργανώσεις, στις οποίες δίνεται η δυνατότητα σ’ αυτά τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με ντόπιους συνομήλικούς τους, να παίξουν, να εκφραστούν και να μάθουν και για τον τόπο που τα φιλοξενεί” σημείωσε ο κ. Μουριάδης και συμπλήρωσε “θέλουμε να νοιώθουν ότι βρίσκονται σε ασφαλές, φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον, διότι δεν ξεχνούμε ότι αυτός ο τόπος, η Καβάλα μας, ήταν πριν από περίπου 100 χρόνια, ο τόπος που δέχθηκε ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων προσφύγων, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και την Ανταλλαγή των πληθυσμών.

Ο Δήμος Καβάλας στέκεται και σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις δράσεις σας”.

Προηγούμενο άρθροΟ Ανδρουλάκης βάζει stop στον Τσίπρα
Επόμενο άρθροΕλληνικό Κτηματολόγιο: Πρόσβαση σε όλους στα ανοιχτά δεδομένα του Κτηματολογίου μέσω του data.ktimatologio.gr