%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b1%ce%b9%ce%bf%cf%85

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης δεν έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσαν οι 4 βουλευτές Καβάλας για το θέμα των 56 αιρετών και πρώην αιρετών του Δήμου Παγγαίου και για το θέμα των προσλήψεων των διμηνιτών. Ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης δήλωσε ότι μετά και από αυτή την εξέλιξη θα δώσουν τη μάχη τους στο δικαστήριο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «θέλω να προσθέσω ότι δεν είναι μόνο οι 56 δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι ούτως ή άλλως κατηγορούνται, είναι και πολλοί δημότες οι οποίοι συμμετείχαν και αυτοί στα διοικητικά συμβούλια των Νομικών Προσώπων του δήμου Παγγαίου, στη ΔΕΥΑ, στο Νομικό Πρόσωπο κλπ και θεωρώ μπορεί και να αγγίζουν και τα 100 άτομα συνολικά. Χθες (σ.σ. προχθές) ήμουν κι εγώ στη Βουλή. Κατατέθηκε η τροπολογία. Τη συνέταξε ο βουλευτής Καβάλας κ. Παναγιωτόπουλος και την υπέγραφαν οι υπόλοιποι τρεις βουλευτές του νομού Καβάλας, του ΣΥΡΙΖΑ. Κατατέθηκε κι ενώ θεωρούσαμε όλοι μας ότι πλέον είχε πάρει την άγουσα και δεδομένο ήταν ότι θα είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δυστυχώς οι πληροφορίες μας δεν ήταν καλές και εν τέλει επιβεβαιώθηκαν. Υπήρξε αρκετή πίεση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Σκουρλέτη προκειμένου να γίνει αποδεκτή η τροπολογία και να περάσει, δυστυχώς όμως δεν επετεύχθη αυτό. Είχε τις αμφιβολίες του όσον αφορά την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας αν θα στήριζε ή αν αυτό θα ήταν το μείζον πολιτικό θέμα σε σχέση με τον «Κλεισθένη» που θα συζητούσαν –το λέω με την έννοια ότι δεν θα μπορούσε να ήταν μείζον πολιτικό θέμα το να ξεκαθαρίσει κάτι που ταλανίζει όχι μόνο το δήμο Παγγαίου αλλά και τους δήμους σε όλη την Ελλάδα. Παρών ήταν και ο κ. Βορίδης ο οποίος είναι τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος επέμενε μπροστά στους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και παρουσία δική μου, παρών ήταν και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Παναγιωτόπουλος, δηλαδή οι 4 βουλευτές κι εγώ. Και ο κ. Βορίδης έλεγε να το βάλει τώρα κι εμείς θα το στηρίξουμε γιατί το υποσχεθήκαμε και στον Νίκο Παναγιωτόπουλο αλλά και στο δήμαρχο Παγγαίου, ότι θα το στηρίξουμε και θα τελειώσει. Δυστυχώς, όμως, ο υπουργός ήταν κάθετος και απόλυτος ότι δεν θα περάσει αυτή η τροπολογία. Έτσι, λοιπόν, φυσικά την έβαλε προς ψήφιση, δεν την έκανε δεκτή και συνεχίζουμε τον αγώνα μας δικαστικώς για να δικαιωθούμε και βέβαια θα βρεθούμε όλοι οι φυγόμενοι από αυτήν την ιστορία, όλοι οι κατηγορούμενοι για το μεγάλο «έγκλημα» αυτό που έχουμε κάνει, για να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε.

«ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΖΕ Η Ν.Δ.»

Η δέσμευση του υπουργού υπήρχε ότι σε περίπτωση που κατατίθονταν αυτή η νομοθετική ρύθμιση, η τροπολογία, φυσικά με την υπογραφή του κ. Παναγιωτόπουλου που όχι απλώς υπήρχε η υπογραφή του κ. Παναγιωτόπουλου, δεν το συνέταξαν απλώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και θα υπέγραφε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Τη συνέταξε ο κ. Παναγιωτόπουλος, την ενέκρινε και θα την ψήφιζε ούτως ή άλλως και η Νέα Δημοκρατία, το οποίο συζητήθηκε παρουσία του κ. Βορίδη, του κ. Γεωργαντά και εμού, ωστόσο η συμφωνία αυτή δεν τηρήθηκε από την πλευρά του κ. Σκουρλέτη και δυστυχώς συνεχίζουμε εμείς να είμαστε κατηγορούμενοι και να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα.

Σας καταθέτω τα πραγματικά στοιχεία, χωρίς να θέλω να κάνω πολιτική επ’ αυτού γιατί μπορεί κάποιοι να κάνουν μικροπολιτική ή να φτάσανε στο σημείο όπως είναι ο καταγγέλλων, δηλαδή ο κ. Ξουλόγης, να μας έχει φτάσει σ’ αυτήν την κατάσταση που θεωρώ ότι πλέον έχει το ακαταλόγιστο γι’ αυτήν την ιστορία, αλλά δυστυχώς είναι ένα θέμα το οποίο εμάς μας προβληματίζει και πρέπει, τέλος πάντων, να βρεθεί μία λύση. Και η λύση νομίζω θα βρεθεί μόνο στα δικαστήρια».

Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη φορέων με την παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα για το παραεμπόριο
Επόμενο άρθρο«Ποιος ο σχεδιασμός του Δήμου Καβάλας για τον τουρισμό της πόλης;» αναρωτιέται με δόση κριτικής ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» Μ.Παπαδόπουλος