Δεκτό έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκος το αίτημα του Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριου Λαζαρίδη να μην μειωθεί το ποσοστό των πολυτέκνων στις προσλήψεις στο ελληνικό Δημόσιο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, σε τηλεδιάσκεψη που είχε χθες με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, έκανε γνωστό ότι τελικά διατηρούνται, ως έχουν, οι ειδικές ποσοστώσεις για πολυτέκνους, τριτέκνους, ΑμΕΑ και συγγενείς ΑμΕΑ.

Κάτι που είχε ζητήσει ο κ. Λαζαρίδης, με κοινοβουλευτική του ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών στις 27 Νοεμβρίου, με θέμα «Πρόβλεψη για μείωση ποσοστού των πολυτέκνων στις προσλήψεις στο Ελληνικό Δημόσιο».
Η ερώτηση κατατέθηκε με επίκληση από τον Βουλευτή του υπό δημόσια διαβούλευση σχετικού σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και σχετικής καταγγελίας η οποία είχε περιέλθει σε γνώση του από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.
Ο κ. Λαζαρίδης, μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, έκανε την εξής δήλωση:
«Η ποσόστωση για την πρόσληψη πολυτέκνων στο ελληνικό Δημόσιο ήταν και παραμένει ένα διαρκές και ουσιώδες κίνητρο προκειμένου να αναστραφεί η πληθυσμιακή πυραμίδα στη χώρα μας.
Ενδεχόμενη μείωση αυτής θα ήταν άδικη για τους πολυτέκνους.
Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Π. Θεοδωρικάκο για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου, δίκαιου αιτήματος».