Ο κλειστός κόμβος του Αγίου Ανδρέα στον Δήμο Παγγαίου συνεχίζει να δημιουργεί  προβλήματα τόσο στους κατοίκους των γύρω περιοχών όσο και στους επισκέπτες της περιοχής.  Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης προχώρησε στην κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ.Κώστα Καραμανλή για την απομάκρυνση των απαγορευτικών πινακίδων και επαναλειτουργία της εξόδου Αγ.Ανδρέα-Ν.Ηρακλείτσας-Ν.Περάμου της Π.Ε. Καβάλας προς την Εγνατία Οδό.

Από τον Ιανουάριο του 2020 οι κάτοικοι του Νομού Καβάλας υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία λόγω του κλεισίματος της εξόδου του Αγ.Ανδρέα-Ν.Ηρακλείτσας-Ν.Περάμου της Π.Ε. Καβάλας προς την Εγνατία οδό δια της τοποθέτησης απαγορευτικών. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις στην «Εγνατία Οδό Α.Ε.» για επίλυση του προβλήματος, δεδομένου ότι η ως άνω περιγραφείσα κατάσταση στερούσε στους κατοίκους των εν λόγω περιοχών ακόμη και την άμεση πρόσβασή τους, εν μέσω πανδημίας, στο Νοσοκομείο της Καβάλας, ουδεμία λύση δόθηκε.

Με δεδομένο το γεγονός πως δεν έχει προχωρήσει καμία εργασία στο συγκεκριμένο τμήμα της οδού, το πρόβλημα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, δοθέντος ότι τις συγκεκριμένες περιοχές επισκέπτεται καθημερινώς εν μέσω καλοκαιριού πλήθος ατόμων όχι μόνο όμορων Νομών αλλά και τουριστών ξένων χωρών που έχουν έλθει στη χώρα μας να απολαύσουν τις διακοπές τους, και δυστυχώς έρχονται αντιμέτωποι με το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί λόγω του κλεισίματος της εξόδου προς την Εγνατία Οδό. Συγκεκριμένα, οι λουόμενοι υποχρεούνται να διασχίσουν πυκνοκατοικημένες περιοχές όπως η Ηρακλείτσα, το Παλιό, η Καλαμίτσα και να φτάσουν σχεδόν αρκετές φορές μέχρι το κέντρο της πόλης της Καβάλας προκειμένου να καταφέρουν να εξέλθουν στην Εγνατία Οδό.

Το σοβαρότατο κυκλοφοριακό πρόβλημα προκαλεί την αγανάκτηση του κόσμου και δημιουργεί μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα για τη περιοχή μας, και γενικότερα για τη χώρα μας, προς το εξωτερικό, τη στιγμή που δίνεται ένας τεράστιος αγώνας από όλους τους φορείς, κυβερνητικούς και τοπικούς, για τη διάσωση του τουρισμού τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Ακούστε όσα δήλωσε στο Lobby 101.8 ο Γιάννης Πασχαλίδης το πρωί της Πέμπτης (2/7) από το 1.35.15

Ο κ. Πασχαλίδης επίσης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα με το κλείσιμο των συνόρων στην ΑΜΘ για τους Βαλκάνιους επισκέπτες, ενώ έκανε λόγο και για την κατασκευή αρδευτικού δικτύου στη Λεκάνη Δήμου Νέστου, έργο το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό παραγωγής πατάτας στη περιοχή.

Προηγούμενο άρθροΠ.Ε. Καβάλας | “Ένα μεγάλο Αναπτυξιακό έργο για το επιβατικό Λιμάνι της Καβάλας ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Α.Μ.Θ”
Επόμενο άρθροΔήμος Νέστου | “Μέτρα πρόληψης και προστασίας κατά των κουνουπιών”