Όλα ξεκίνησαν από από μια φράση που είπα σε μια συνάντηση με τους νέους της ενορίας μου. “200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης”. Αυτό έφτασε για να ανάψει η φλόγα για να τιμήσουμε όλους όσους έχυσαν το αίμα τους για να ζούμε εμείς ελεύθεροι.

Αμέσως πιάσαμε δουλειά, άλλος έδινε ιδέες, άλλος ζωγράφιζε… Δεν άργησε να έρθει και η πράξη τα εργαλεία πήραν φωτιά μπήκαν σημαίες σε όλο τον κεντρικό δρόμο του χωριού μια αποθήκη έγινε εργαστήριο σιδηρουργίας,. Και να τα πανό κρεμάστηκαν.

Η αυλή των 12 Αποστόλων έγινε το πάρκο των ηρώων, το πάρκο της Επανάστασης. Με σημαίες γέμισαν τα αρωες παιδιά τις κολώνες της ΔΕΗ. Όλοι δούλευαν νύχτα και ημέρα με μόνο διάλειμμα τις δύο ώρες το μεσημέρι για να κάτσουν να φάνε μαζί με τις οικογένειές τους. Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν για να τελειοποιηθεί όλο αυτό που είχα στο μυαλό μου από την αρχή ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο της κοινότητας Χαράλαμπο Χατζησάββα στον Ιορδάνη Φελλαχιδη στον Χρήστο Πουρσαϊτίδη στον Γιάννη θεοφανίδη στον Γιώργο Πουρσαϊτίδη στον Φάνη Νικηφορίδη στον Ευθύμη Κορδύλη στον Γιώργο Ιγδισογλου, και φυσικά στον μικρό μου γιο Στέλιο καθώς και σε όλη την ενορία μου σε όλους τους ενορίτες μου.

Σας ευχαριστώ όλους έναν-έναν ξεχωριστά. Εύχομαι ο πανάγαθος Θεός να σας χαρίζει την πολυπόθητη υγεία και να σας έχει όλους καλά.

ΤΙΜΉ ΚΑΙ ΔΌΞΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΥΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΎΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ. ΖΗΤΏ ΤΟ 1821.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΆ ΜΟΥ

ΠΑΡΑΜΟΝΉ ΤΟΥ ΑΓΊΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ ΠΑΤΡΙΆΡΧΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΎΜΩΝ

Ο ΙΕΡΕΑΣ ΣΑΣ π. ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ ΡΗΓΑΣ.
ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΈΑΣ 10 ΜΑΡΤΊΟΥ 2021

Προηγούμενο άρθροΕΟΔΥ: 21 νεα κρούσματα κορονοϊού στη Καβάλα για σήμερα 10/3
Επόμενο άρθροΝέα μέτρα οικονομικής στήριξης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός