Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, ο κύκλος των δύο επί μέρους διαδικτυακών εργαστηρίων της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Καβάλας με τη θεματική ΄΄Ταυτότητα τόπου και στρατηγικές προβολής για τον δήμο Καβάλας΄΄.

Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε το πρώτο εργαστήριο της θεματικής, όπου συζητήθηκαν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Καβάλας και αναλύθηκαν προτάσεις για τη στρατηγική προβολής του τόπου (place marketing). Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου διοργανωτές και συμμετέχοντες (φοιτητές, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών, θεσμικών φορέων της πόλης, καθώς και επαγγελματίες), μέσα από διάδραση και ανταλλαγή απόψεων, κατέγραψαν διάφορες οπτικές για την ταυτότητα του τόπου, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του δήμου Καβάλας, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στις ενέργειες που πρέπει να αναπτυχθούν για τη βέλτιστη ανάπτυξη – ανάδειξη και προβολή των χαρακτηριστικών αυτών.

Το δεύτερο εργαστήριο της θεματικής, πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου, με τη χρήση των ίδιων ψηφιακών εργαλείων, μέσω του οποίου αναδείχθηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία, στο πλαίσιο των στρατηγικών κατευθύνσεων για την αισθητική, επικοινωνία και επιμέρους εφαρμογές της απόδοσης ταυτότητας του τόπου (place branding). Η χαρτογράφηση προτάσεων, σκέψεων και ιδεών πραγματοποιήθηκε με επίκεντρο τον χαρακτήρα και τις αξίες της πόλης της Καβάλας, καθώς και διαμέσου των ευρύτερων επιθυμιών των κατοίκων, των επισκεπτών και επαγγελματιών για την εικόνα της πόλης στο μέλλον.

Τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Σ.Β.Α.Α Καβάλας, είχαν ως στόχο να αναδείξουν διαφορετικές απόψεις πολιτών που δραστηριοποιούνται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο αστικό περιβάλλον, να προβάλλουν τις δυνατότητες των συνεργασιών, της ανταλλαγής γνώσης, της αμοιβαίας μάθησης και των αποτελεσμάτων που μπορούν προκύψουν από τη δημιουργική κριτική και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης.

Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα https://www.urbankavala.gr/ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΣΒΑΑ του Δήμου Καβάλας https://www.facebook.com/urbankavala.gr/ και https://www.instagram.com/urbankavala.gr/.

Τα εργαστήρια αποτελούν παραδοτέο της πράξης «Ενέργειες δημοσιότητας και ευαισθητοποίησης των πολιτών στο πλαίσιο υλοποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του δήμου Καβάλας», υλοποιούνται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020» και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Προηγούμενο άρθροΜακάριος: 30 χρόνια από την εκλογή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Οικουμενικό Θρόνο
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη της Αν. Τομεάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώς Φωτίου στο Δημαρχείο Καβάλας