15409513_10211531177935567_1137177629_o

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων και Πρωτοχρονιάτικωνεκδηλώσεων 2016 – 2017 του Δήμου Καβάλας «Χρυσά Χριστούγεννα» για την Παρασκευή 9, το Σαββατοκύριακο 10-11και τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

19:30  Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας                                                        Έναρξη των Εκδηλώσεων «Χρυσά Χριστούγεννα» από τη Δήμαρχο Καβάλας κα Δήμητρα Τσανάκα.

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, μελωδίες Χριστουγέννων από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Καβάλας υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Θανάση Παρμενίδη, χριστουγεννιάτικα δρώμενα, τεχνητό χιόνι και ρίψη πυροτεχνημάτων. Συμμετοχή 60 εθελοντών από την Action Team καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας παρατείνει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τους έως τις 22:00 για να γιορτάσει την έναρξη των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

 

20:00  Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας                                    Εναρκτήρια Συναυλία με το Συγκρότημα «ΕΚΜΕΚ»

Οι «Εκμέκ», ένα από τα δυναμικότερα νέα ελληνικά συγκροτήματα, για πρώτη φορά στην Καβάλα με ανανεωμένο μουσικό πρόγραμμα και την μοναδική τους εξωστρέφεια, παρουσιάζουν μια μουσική παράσταση βασισμένη στην προσωπική τους πορεία αλλά και στα τραγούδια άλλων καλλιτεχνών από το παρόν και το παρελθόν. Μια ξεχωριστή βραδιά που υπόσχεται ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι!

Οι «Εκμέκ» είναι:

Αλέκος Σπανίδης,                   Τύμπανα

Σάκης Ραπτόπουλος,               Ακκορντεόν

Στέργιος Γιάννος,                    Μπάσο

Γιώργος Αβραμίδης,               Τρομπέτα

Άλκης Κανίδης,                      Κιθάρα, φωνή

 

22:00  Πεζόδρομοι Φιλελλήνων και Ερμού

Επίδειξη Μόδας

 

Επίδειξη μόδας ρούχων και αξεσουάρ, μια συνεργασία των καταστημάτων, Lorez και Daily’s Crepe and Espresso Bar, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής με μπαλάντες και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από το μουσικό σχήμα  «Χρήστος και Ζωή».

 

 

 

 

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

11:00 – 12:30  Μουσείο Καπνού Δήμου Καβάλας                                                            Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά 7-12 χρονών: «Τα Καραβάκια των Ευχών»

Με αφετηρία το Μουσείο Καπνού, φέτος τα Χριστούγεννα, αφήστε τις ευχές σας να ταξιδέψουν ως τα πέρατα της γης…!!

Γιατί οι Έλληνες παραδοσιακά στολίζουν καράβι τα Χριστούγεννα;  Τι συμβολίζει; Πως ξεκίνησε το έθιμο;  Πως συνδέεται το καράβι με τον καπνό;

Ελάτε να δώσουμε απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω σ’ ένα πρόγραμμα από την Κοιν. Σ. Επ. Τεχνολογία, Εκπαίδευση, Αθλητισμός, Πολιτισμός, Περιβάλλον (Κοιν. Σ. Επ. ΤΕΑΠΠ) που συνδέει τη γνώση, τη διασκέδαση και τη δημιουργία.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2510 223344

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων:  30 παιδιά.

12:00  Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας                                                            Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Γιορτάζουν…

Οι Συνοικιακοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι Χωράφας, Κηπούπολης – Καλαμίτσας, Αγίου Λουκά, Αγίας Παρασκευής, Ποταμουδίων και Αγίας Βαρβάρας παρουσιάζουν χορούς από την Μικρά Ασία, τον Πόντο, τη Θράκη, τη Μακεδονία και τα νησιά.

20:30  Δημοτικός Κινηματογράφος Όσκαρ                                                                                 Gala Όπερας

Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και ο Ροταριανός Όμιλος Καβάλας «Νεάπολις», σε συνεργασία με εκλεκτούς καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, παρουσιάζουν φιλανθρωπικό Gala Όπερας με ορισμένες  από τις ομορφότερες άριες και ντουέτα από όπερες διάσημων συνθετών. Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά μηχανήματος υπερήχων καρδιάς για την Καρδιολογική Κλινική του Γ. Ν. Καβάλας.

Εισιτήρια: 12€ ενήλικες- 8€ μαθητές

 

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

10:00 – 14:00  Πλατεία Καπνεργάτη                                                                                            «Γίνε για μια Μέρα… Παιδί»

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού διοργανώνουν εκπαιδευτική και φιλανθρωπική δράση με Χριστουγεννιάτικο επιδαπέδιο παιχνίδι.

11:30-13:00  Μουσείο Καπνού Δήμου Καβάλας                                                           Οικογενειακό Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης:  «Μύρισε Χριστούγεννα»

Το Μουσείο Καπνού περιμένει γονείς και παιδιά να γεμίσουν τους χώρους του με χρώματα, αρώματα και μοναδικές χριστουγεννιάτικες δημιουργίες σ’ ένα εργαστήρι που θα ζήλευαν ακόμα και οι βοηθοί του Αϊ Βασίλη.

Τα υλικά που υπήρχαν στα σπίτια των καπνοκαλλιεργητών (λινάτσα, ξύλο, σπάγκος) συνδυάζονται με διάφορα αρωματικά μπαχαρικά και μετατρέπονται σε μοναδικά χριστουγεννιάτικα στολίδια!

Απευθύνεται σε γονείς και παιδιά.  Επιμέλεια: Κοιν. Σ. Επ. Τεχνολογία, Εκπαίδευση, Αθλητισμός, Πολιτισμός, Περιβάλλον (Κοιν. Σ. Επ. ΤΕΑΠΠ).

Τηλέφωνο επικοινωνίας:  2510 223344

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων:  30 άτομα.

16:30  Πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου (Οδός 13ης Σεπτεμβρίου 1944)                                                «Βάλε το Στολίδι σου»

Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου «Ο Δρόμος

του Νερού», διοργανώνει για τέταρτη χρονιά, χριστουγεννιάτικη γιορτή με εορταστικό στολισμό, αφήγηση παραμυθιών και ζωγραφική προσώπου για όλη την οικογένεια.

 

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

18:00 – 20:30  Παλιά Μουσική                                                                        Χριστούγεννα με τους Παραμυθάδες

Αφηγήσεις χριστουγεννιάτικων παραμυθιών και αναγνώσεις χριστουγεννιάτικων διηγημάτων με παράλληλη χρήση μουσικών οργάνων από τα μέλη της Ομάδας Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού.  Τις δράσεις πλαισιώνουν δημιουργική απασχόληση παιδιών και καλλιτεχνικά εργαστήρια.

19:00  Σκηνή Κεντρικής Πλατείας Καβάλας                                                                      Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Γιορτάζουν…

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κρηνίδων, τα χορευτικά τμήματα του Μουσικοχορευτικού και Μορφωτικού Συλλόγου Αμυγδαλεώνα, του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Ζυγού «Ο Υψηλάντης» και της Πολιτιστικής Στέγης Κρηνίδων, παρουσιάζουν εορταστικές μελωδίες και χορούς από Θεσσαλία, Πόντο και Θράκη και προσφέρουν τοπικά εδέσματα στους επισκέπτες.

Προηγούμενο άρθρο282.736 στρέμματα στη διάθεση των αγροτών της περιφέρειας Α.Μ.Θ
Επόμενο άρθροΦ.Καραλίδης: Οικειοποιούνται έργα του Γιαννακίδη στην περιφέρεια