Με τρόπο σαφή και χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο παρερμηνείας περιέγραψε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος την αναγκαιότητα αναβάθμισης των αεροσκαφών F16.

“Προτιμώ να χάσω τον ύπνο μου επειδή θα με πάνε σε εξεταστική παρά να χάνω τον ύπνο μου επειδή δεν έκανα τίποτα για να αναβαθμίσω  τα F16” είπε χαρακτηριστικά . Ο Υπουργός μίλησε για δραματικά  καλύτερες επιχειρησιακά δυνατότητες των F16 μετά από την αναβάθμισή τους “με ό,τι αυτό συνεπάγεται για επαύξηση της ετοιμότητάς μας σε αυτό τον καιρό και τις υπαρκτές απειλές που συμφωνούμε ότι περικυκλώνουν τη χώρα μας

“Τώρα πρέπει να αναβαθμιστούν οι ένοπλες δυνάμεις. Τώρα είναι η ώρα, όχι αύριο, τώρα” είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι σχεδιάζονται και άλλες παρεμβάσεις  όπως ο εξοπλισμός των υποβρυχίων  με τορπίλες νέου τύπου, η συντήρηση μέσης ζωής των  Φρεγατών ΜΕΚΟ και η αναβάθμιση του στόλου. “Το μέγα της θαλάσσης κράτος είναι το πολεμικό μας ναυτικό” είπε.

Αναφερόμενος στην περίφημη διαρροή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την έκπληξη αλλά και τη δυσαρέσκειά του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό στο Λονδίνο ήλθε στη δυσάρεστη θέση να ακούσει για πηγές ” Η πολιτική του ΥΠΕΘΑ δεν εκφράζεται με διαρροές αλλά με επίσημες τοποθετήσεις. Τοποθετήθηκα πολλές φορές υπέρ της ανάγκης να  μείνει ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας. Αυτό που είχαμε πει ως υπουργείο εν όψει της συζήτησης των δύο ηγετών ήταν ότι δεν είμαστε σε βιασύνη για επανέναρξη συζητήσεων για τα ΜΟΕ. Ως εκεί όμως” τόνισε .

Πηγή:real.gr

Προηγούμενο άρθροΠαρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου Αλεξανδρουπόλεως
Επόμενο άρθροΦωτιά σε κατάστημα με ηλεκτρικά είδη