Αναστάτωση προκλήθηκε τις προηγούμενες στα λιμάνια Θάσου και Καβάλας σχετικά με το ποιοι “μπαινοβγαιναν” στο νησί μετά και τον περιορισμό της κυκλοφορίας και την χρήση του απαραίτητου εγγράφου που επιτρέπει την διέλευση από και προς το νησί μόνο στους μόνιμους κατοίκους. Ωστόσο μετά τα νέα μέτρα αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του νησιού, κάνοντας χρήση των Εντύπων Α και Β.

Το παραπάνω έφερε την άμεση αντίδραση αρκετών κατοίκων του νησιού, αλλά και φορέων. Οι ναυτεργάτες διαμαρτυρήθηκαν με ανακοίνωσή τους, με αίτημα να γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 ο πρόεδρος του Συνδικάτου Ναυτεργατών, Μάλαμας Μαλαμίδης: “Να γίνονται ποιο εντατικοί έλεγχοι από το λιμεναρχείο στα λιμάνια και για τη δική μας ασφάλεια και για την ασφάλεια του νησιού. Θα θέλαμε να υπήρχε θερμομέτρηση, αλλά δεν υπάρχει. Δεν έχουμε θέσει θέμα εντοπιότητας σε όσους έρχονται να εργαστούν, αλλά πρέπει να αυξηθούν οι έλεγχοι. Στα πλοία έχουν γίνει απολυμάνσεις.  Σαν κάτοικοι της Θάσου χωρίς ίχνος ρατσισμού θέτουμε τους κινδύνους που μπορούν να προκύψουν”.

Μετά την ανακοίνωση του Συνδικάτου των Ναυτεργατών άμεση ήταν και η αντίδραση του δημάρχου Θάσου ( δες εδώ ) απευθυνόμενος και στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, στο Λιμεναρχείο και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την άμεση παρέμβαση για την προστασία των δημοτών.

Ακούστε τα όσα δήλωσε στο Lobby 101.8 ο πρόεδρος του συνδικάτου ναυτεργατών Θάσου, Μάλαμας Μαλαμίδης από το 1.29.30 έως 1.37.20

Προηγούμενο άρθροΣτον “αέρα” το AirSea Show | Αντωνιάδης: “Να είμαστε προσεκτικοί στις δηλώσεις”
Επόμενο άρθροΟ Δήμαρχος Παγγαίου κατέθεσε στεφάνι τιμώντας τους ήρωες του ’21