depit355-604x365

Με αυξημένη απαρτία, ομόφωνες αποφάσεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο η οικονομική επιτροπή του δήμου Καβάλας. Για μία ακόμη φορά απουσίαζε εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση. Εγκρίθηκε ομόφωνα μία ακόμη παράταση στο έργο της δημοτικής καπναποθήκης και ουσιαστικά σε υποέργο της βασικής εργολαβίας, που αφορά στην προμήθεια επίπλων και ειδικών κατασκευών.

Πρόκειται για την προμήθεια και τοποθέτηση επίπλων η οποία για να ολοκληρωθεί θα πρέπει νωρίτερα να έχει προηγηθεί το έργο της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις της δημοτικής καπναποθήκης καθυστερούν εδώ κι ένα περίπου χρόνο, γεγονός που έχει ως συνέπεια και την καθυστέρηση της παράδοσης των επίπλων.

Με τη χθεσινή απόφαση, που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν θα είναι και η τελευταία, δίνεται παράταση για τα έπιπλα έως τις 30 Νοεμβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι έως τότε θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ της διοικήσεως του δήμου και των εκπροσώπων στη χθεσινή συνεδρίαση επικράτησε σχετική αισιοδοξία ότι το έργο εντός του έτους, το πιθανότερο, θα ολοκληρωθεί.

Από τα τέσσερα έκτακτα θέματα της συνεδρίασης ξεχώρισε ο δικαστικός συμβιβασμός του δήμου Καβάλας με ιδιώτη. Η ιστορία άρχισε προ μηνών σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη του 2018. ο δήμος Καβάλας μίσθωσε κατάστημα της πόλης προκειμένου να λειτουργήσει ως μαγειρείο για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας. Η πληρωμή των μισθωμάτων δεν εγκρίθηκε από τον επίτροπο κι έτσι η μίσθωση ουσιαστικά ακυρώθηκε, ωστόσο ο ιδιώτης που δεν πληρώθηκε προσέφυγε στη δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγή.

Με τη χθεσινή της απόφαση η οικονομική επιτροπή δέχεται το δικαστικό συμβιβασμό, με τη σύμφωνη γνώμη της νομικής υπηρεσίας του δήμου, προκειμένου να καταβάλλει στον ιδιώτη ποσό 14.000 ευρώ και να επαναφέρει το κατάστημα στην πρότερη κατάστασή του. Το ποσό δηλαδή είναι η αποζημίωση του δήμου προς τον ιδιώτη αφού μίσθωσε και προετοίμασε το ακίνητο ωστόσο ουδέποτε το χρησιμοποίησε.

 

Πηγη:proininews.gr

Προηγούμενο άρθροΈτοιμοι χώροι γραφείων δεν χρησιμοποιούνται εδώ και 6 μήνες
Επόμενο άρθροΥπό διερεύνηση η απόφαση για την παράταξη ΑΜΘ όπως τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Μαρκόπουλος