%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82-800x445

Καλοκαιρινό ωράριο λειτουργίας της αγοράς θα ισχύσει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με παράταση μισής ώρας τα απογεύματα. Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου οπόταν αναμένεται να εγκριθεί.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης δήλωσε για το θέμα ότι «είναι κάτι το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και 6 χρόνια περίπου. Η διεύρυνση του ωραρίου όσον αφορά το καλοκαιρινό ωράριο, στο κλείσιμο κυρίως, αντί για 9 να γίνεται 9.30 το βράδυ. Όταν είχε ξεκινήσει αυτό πριν από αρκετά χρόνια πιλοτικά, ήταν για 15 μέρες, δηλαδή για λίγα απογεύματα και συν τω χρόνω, επειδή ο κόσμος το αγκάλιασε γενικά και οι συνάδελφοι είδαν ότι έχει κέρδος όσον αφορά εκείνο το μισάωρο είναι πολύ πιο οικονομικά προσοδοφόρο σε σχέση με το να ανοίγουμε πιο νωρίς το απόγευμα, έτσι λοιπόν έγινε πριν από 2 χρόνια για ένα μήνα, πέρυσι έγινε για 1,5 και φέτος –αύριο (σ.σ. σήμερα) που θα είναι το διοικητικό συμβούλιο- θα προτείνουμε για 2 μήνες. Δεν έχει παρθεί απόφαση. ‘Ο,τι έχει γραφτεί δεν είναι απόφαση που έχει παρθεί, απλά θα είναι  η πρόταση της διοίκησης οπότε νομίζω ότι είναι κάτι που το θέλουν και οι συνάδελφοι αλλά είναι καλό και για τους τουρίστες κυρίως, που βγαίνουν πολύ πιο αργά τις καλοκαιρινές ημέρες, ιδίως του Ιουλίου και του Αυγούστου –μετά τις 8 με 8.30- οπότε θα μπορούν να έχουν το χρόνο για να αγοράσουν και να ψωνίσουν τα προϊόντα από τα καταστήματά μας.

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι δύο κατ’ εξοχήν καλοκαιρινοί τουριστικοί μήνες στην πόλη μας. Όσο κι αν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε τουριστική πόλη, είμαστε ένας πολύ όμορφος τουριστικός προορισμός όπου η τουριστική κίνηση στη μεγαλύτερή της αύξηση είναι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Οι υπόλοιποι μήνες λειτουργούν συμπληρωματικά αλλά δεν έχουν να δώσουν αυτήν την πολύ μεγάλη προστιθέμενη αξία αυτών των δύο μηνών».

ΣΕ… ΚΙΝΗΣΗ ΞΑΝΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Για την εμπορική κίνηση αυτών των ημερών είπε ότι «αυτό το διάστημα, οποιοσδήποτε μήνας, οι τελευταίες μέρες είναι οι μέρες οι οποίες πέφτει αρκετά η κίνηση στην αγορά διότι τελειώνουν και τα λεφτά. Οπότε περιμένουν λίγο την πληρωμή είτε των συντάξεων είτε των μισθών τέλος του μήνα, για να υπάρχει μια καλή κίνηση τις πρώτες 5-10 μέρες του Ιουνίου. Έτσι, λοιπόν, περνάμε σε ένα υποτονικό περίπου 10ήμερο το οποίο, μην ξεχνάμε, ότι ο Μάιος λόγω της ιδιαιτερότητας του εκπτωτικού 15ημέρου είναι λογικό οι υπόλοιπες 15 μέρες να είναι υποτονικές».

Προηγούμενο άρθροΧειροτονήθηκε σε Πρεσβύτερο ο Διάκονος Γρηγόριος Λιόλιος
Επόμενο άρθροΜ. Παπαδόπουλος: ΔΕΥΑΚ, αντί να βελτιώνεται, η κατάσταση χειροτερεύει…