pasxalidis

Στις 22 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει και ο ΟΑΕΔ τα μαθήματα του όπως το επιβεβαίωσε χθες σε δηλώσεις του ο Διευθυντής των Σχολών Μαθητείας κ. Γιάννης Πασχαλίδης.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι « στις 21 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο αγιασμός στις ΕΠΑΣ μαθητείας Καβάλας με 150 παιδιά να κάθονται στα θρανία. Βέβαια το δυστύχημα είναι ότι τις τελευταίες χρονιές σημειώνεται μείωση των μαθητών με δεδομένο ότι τα παιδιά δεν γνωρίζουν τα οφέλη που παρέχει αυτό το σχολείο και έτσι δεν το επιλέγουν. Όπως και να έχει εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε ενώ τα τοπικά κανάλια και οι εφημερίδες μας βοηθούν όσο μπορούν μια και όπως μας ενημέρωσε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ ο φορέας δεν έχει χρήματα για να κάνει διαφήμιση όπως κάνει το υπουργείο Παιδείας για τις σχολικές μονάδες του.

Και για αυτό το λόγο δεν έγινε μεγάλη διαφήμιση, μόνο τον τελευταίο μήνα κάτι έγινε, ενώ για τα ΕΠΑΛ του υπουργείου Παιδείας έγινε διαφήμιση από τον Μάιο ακόμη. Όπως και να είναι όμως, η ΕΠΑΣ θα έχει 12 τμήματα στην πρώτη και στη Δευτέρα τάξη ενώ η ειδικότητα των αρτοποιών και ζαχαροπλαστών γίνεται για πρώτη φορά φέτος.

Πήγε καλά μάλιστα, έγινε μια σχετική διαφήμιση και έχουμε νέους μαθητές. Οι μηχανικοί αυτοκινήτων όπως και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστών ευτυχώς έχουν συμπληρώσει ως τμήμα.

Παράλληλα θέλουμε λίγα άτομα για τους ψυκτικούς».

ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

Ο ίδιος εξήγησε ότι είναι όλοι μαθητές που έχουν τελειώσει και την 1Η  λυκείου αλλά και την 3Η  Λυκείου και δεν πέρασαν στις πανελλήνιες σε κάποια σχολή, ενώ έρχονται και μαθητές που τελείωσαν το ΤΕΙ ή το ΑΕΙ και θέλουν να αποκτήσουν ένα ακόμη πτυχίο.

«Δεχόμαστε μαθητές έως 21 ετών ενώ παιδιά που έχουν τελειώσει το ΤΕΙ για παράδειγμα, έρχονται σε εμάς, κάνουν πρακτική για δύο χρόνια και βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά επειδή έχουν και τα απαραίτητα προσόντα για να κάνουν κάτι καλύτερο και να απασχοληθούν μόνιμα πια.

Συνήθως όλα τα παιδιά τα δικά μας βρίσκουν δουλειά και παραμένουν εκεί που κάνουν πρακτική άσκηση. Γενικά οι δικοί μας απόφοιτοι δουλεύουν στο σύνολο τους. Η πρακτική κρατά δύο χρόνια και μιλάμε για το δυτικό σύστημα, όπου δηλαδή οι μαθητές μας πηγαίνουν στους εργοδότες το πρωί και το απόγευμα έρχονται κανονικά στο σχολείο και κάνουν την εργαστηριακή τους άσκηση. Επί τόπου ασχολούνται, όταν όμως είναι στους εργοδότες περνούν από όλες τις περιπτώσεις. Έναν μηχανικό αυτοκινήτων για παράδειγμα, δεν θα μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε στα εργαστήρια αλλά στις περιπτώσεις της πρακτικής σε ένα συνεργείο θα τις δει εκεί όλες και όχι στο εργαστήριο.

Γενικά λόγω του δημογραφικού και λόγω των μνημονίων  τα παιδιά έχουν λιγοστέψει. Και καλώ τα παιδιά να έρθουν να μας γνωρίσουν για να δουν ότι και εμείς έχουμε ένα καλό σχολείο για εκπαίδευση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ίδιος στην συνέχεια και αναφερόμενος στην πολιτική σκηνή δήλωσε ότι αναμένει την κρίση των κομματικών οργάνων και του προέδρου του κόμματος ώστε να γίνει σωστή αξιολόγηση που θα τον φέρει και εκείνον υποψήφιο βουλευτή Καβάλας.

«Έχω εμπιστοσύνη και αναμένω» σημείωσε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΕκδηλώσεις και βραβεύσεις μαθητών ετοιμάζει η Θασιακή Ένωση Καβάλας
Επόμενο άρθροΗμέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας