Με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα λόγω του κορωνοϊού και με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Νέα Καρβάλη γιόρτασε τον Προστάτη της, Άγιο Γρηγόριο τον Θαολόγο.

Χθες παραμονή το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, ενώ σήμερα το πρωί τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τον προβλεπόμενο αριθμό πιστών εντός του Ναού, αλλά και όλων των μέτρων που ισχύουν κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ο Άγιος Γρηγόριος Ναζιανζηνός ο Θεολόγος (Ναζιανζός Καππαδοκίας, 329[1] – Ναζιανζός Καππαδοκίας, 25 Ιανουαρίου 390[1][2]), γνωστός και ως Γρηγόριος της Ναζιανζού, ήταν Έλληνας, Καππαδόκης θεολόγος που διατέλεσε Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως τον 4ο αιώνα μ.Χ. Θεωρείται ευρέως ως ο πιο ταλαντούχος ρήτορας μεταξύ των Πατέρων της Εκκλησίας.[3] Ως κλασικά εκπαιδευμένος ομιλητής και φιλόσοφος του Ελληνισμού, κατάφερε να συνδυάσει τον Ελληνισμό με την πρώτη Εκκλησία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.[4]
Ο Γρηγόριος είχε σημαντικό αντίκτυπο στη διαμόρφωση της Τριαδικής Θεολογίας τόσο μεταξύ των Ελληνόφωνων όσο και με των Λατινόφωνων Θεολόγων και έγινε γνωστός ως «Τριαδικός Θεολόγος». Τα περισσότερα από τα έργα του επηρεάζουν τους σύγχρονους Θεολόγους, ειδικά όσον αφορά τα τρία Πρόσωπα της Αγίας Τριάδας. Επίσης ήταν αδελφικός φίλος του Μεγάλου Βασιλείου.
Ο Γρηγόριος είναι Άγιος της Ανατολικής και της Δυτικής Χριστιανικής Εκκλησίας. Θεωρείται Διδάσκαλος και Πατέρας της Εκκλησίας και είναι γνωστός ως ένας από τους Τρεις Ιεράρχες, μαζί με τον Βασίλειο τον Μέγα και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

Προηγούμενο άρθροΞεκινούν οι διερευνητικές με Τουρκία: Η εντολή Μητσοτάκη στους τρεις Έλληνες – Όροι για εχεμύθεια και… μυστικά – Συναντήσεις Δένδια με Μπορέλ και γ.γ. ΝΑΤΟ
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: «Η χάρη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου ας μας προστατεύει όλους»